MARI HARJULA • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 4/2016
4–6 annosta
3 kananmunaa
2 keltuaista
yhden vaniljatangon siemenet
2 ½ dl sokeria
5 dl kuohukermaa
2 tl matcha-jauhetta
Suklaakastike:
100 g suklaata
½ dl kuohukermaa
Kookosgranola:
1 dl kaurahiutaleita
½ dl manteleita
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 tl hunajaa
3 rkl kookoshiutaleita
1 rkl kuivattuja karpaloita
1. Mittaa kananmunat, keltuaiset ja sokeri sekä vanilja teräskulhoon. Vatkaa vesihauteen päällä noin 6–8 minuuttia, kunnes seos on paksua ja vaniljakastikemaista. Ota pois vesihauteen päältä ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt.
2. Vaahdota kerma ja lisää varovasti seokseen. Sekoita joukkoon myös matcha-jauhe.
3. Lusikoi jäätelömassa vuokaan, peitä kelmulla ja anna jäätyä pakastimessa vähintään kuusi tuntia.
4. Valmista kookosgranola. Rouhi mantelit. Kuumenna kookosöljy pannulla, lisää hiutaleet ja mantelirouhe. Kääntele hetki, kunnes seos paahtuu kauniin väriseksi. Lisää hunaja ja jatka kääntelyä vielä hetki. Ota pannu liedeltä ja lisää kookoshiutaleet ja hienonnetut karpalot.
5. Valmista suklaakastike. Sulata suklaa ja kerma miedolla lämmöllä kattilassa. Sekoita tasaiseksi.
6. Ota jäätelökauhalla seoksesta palloja ja tarjoile suklaakastikkeen ja kookosgranolan kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2