Koti ja keittiö 12/06
(23–25 kpl)
2 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
1/2 rkl kardemummaa
1/2 dl suolaa
noin 7 dl vehnäjauhoa
2 dl juoksevaa margariinia
Täyte:
1 dl kuivattuja puolukoita tai karpaloita
noin 125 g valkoista marsipaania
Lisäksi:
23–25 paperivuokaa
muna voiteluun
1. Kuumenna maito 42-asteiseksi ja sekoita siihen kuivahiiva, muna, sokeri, kardemumma ja suola.
2. Alusta sekaan jauhot vähin erin sekä lopuksi juokseva margariini.
3. Kauli taikina ohueksi suorakaiteeksi, taita kolmin kerroin, kauli ohueksi ja toista tämä vielä kahdesti.
4. Kauli taikina vielä ohueksi suorakaiteeksi ja nosta puolikkaan levyn päälle ohueksi kaulittu marsipaani.
5. Levitä päälle kuivatut puolukat tai pieniksi pilkotut karpalot.
6. Kääri rullalle aloittaen pitkältä marsipaanittomalta reunalta. Leikkaa rullasta noin 23–25 pyörylää ja pane ne paperivuokiin leikkauspinta ylöspäin.
7. Kohota briosseja viileässä noin tunti, sipaise pintaan munaa ja paista 225:ssä asteessa noin 10–15 minuuttia kauniin kullanruskeiksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2