Artikkeli

Koti ja keit­tiö 12/06

Marsipaani-puolukkabriossit

(23–25 kpl)

2 dl mai­toa

1 pss kui­va­hii­vaa

1 ka­nan­mu­na

3/4 dl so­ke­ria

1/2 rkl kar­de­mum­maa

1/2 dl suo­laa

noin 7 dl veh­nä­jau­hoa

2 dl juok­se­vaa mar­ga­rii­nia

Täy­te:

1 dl kui­vat­tu­ja puo­lu­koi­ta tai kar­pa­loi­ta

noin 125 g val­kois­ta mar­si­paa­nia

Li­säk­si:

23–25 pa­pe­ri­vuo­kaa

muna voi­te­luun

1. Kuu­men­na mai­to 42-as­tei­sek­si ja se­koi­ta sii­hen kui­va­hii­va, muna, so­ke­ri, kar­de­mum­ma ja suo­la.

2. Alus­ta se­kaan jau­hot vä­hin erin sekä lo­puk­si juok­se­va mar­ga­rii­ni.

3. Kau­li tai­ki­na ohu­ek­si suo­ra­kai­teek­si, tai­ta kol­min ker­roin, kau­li ohu­ek­si ja tois­ta tämä vie­lä kah­des­ti.

4. Kau­li tai­ki­na vie­lä ohu­ek­si suo­ra­kai­teek­si ja nos­ta puo­lik­kaan le­vyn pääl­le ohu­ek­si kau­lit­tu mar­si­paa­ni.

5. Le­vi­tä pääl­le kui­va­tut puo­lu­kat tai pie­nik­si pil­ko­tut kar­pa­lot.

6. Kää­ri rul­lal­le aloit­ta­en pit­käl­tä mar­si­paa­nit­to­mal­ta reu­nal­ta. Leik­kaa rul­las­ta noin 23–25 pyö­ry­lää ja pane ne pa­pe­ri­vuo­kiin leik­kaus­pin­ta ylös­päin.

7. Ko­ho­ta bri­os­se­ja vii­le­äs­sä noin tun­ti, si­pai­se pin­taan mu­naa ja pais­ta 225:ssä as­tees­sa noin 10–15 mi­nuut­tia kau­niin kul­lan­rus­keik­si.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ