Koti ja keittiö 5/2010
noin 10 palaa
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g voita
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
Päälle:
1 pötkö (250 g) marsipaania
Kaulimiseen:
noin 2 rkl tomusokeria
Koristeluun:
3 rkl sokerihelmiä
1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munavaahtoon.
2. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 5 minuuttia. Kumoa levy puhtaalle leivinpaperille, jolle on ripoteltu muutama lusikallinen sokeria. Irrota paistopaperi levyn pinnalta. Anna jäähtyä.
3. Vaahdota täytteen voi ja sokeri. Lisää vaniljasokeri ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi.
4. Levitä täyte torttulevylle. Kääri rullalle. Kiedo torttu napakasti folioon. Anna maustua viileässä vähintään muutama tunti.
5. Kauli marsipaani kahden kelmun välissä ohueksi levyksi. Käytä apuna tarvittaessa tomusokeria. Nosta marsipaani kääretortun ympärille kaulimen avulla. Käännä reunat tortun alle. Painele halutessasi sokerihelmiä tai muita koristeita tortun pinnalle.
Vinkki! Raikasta täyte raastamalla joukkoon 1 rkl luomusitruunankuorta.
Valmistusaika: 20 min + paistamiseen 5 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2