SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 4/2013
12 palaa
Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
4 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
1 ½ dl kuohukermaa
n. 2 dl lemon tai lime curdia
Päälle:
250 g marsipaania
(karambolaa, macaroneja)
1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää kuivat aineet muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 6–8 minuuttia tai kunnes taikinan pinta saa väriä ja kypsyy. Älä paista liikaa, ettei levystä tule kuiva.
2. Ripottele puhtaalle leivinpaperille sokeria. Kumoa kääretorttulevy paperille. Odota hetki ja irrota taikinan päältä varovasti leivinpaperi.
3. Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Jos pidät todella makeista leivonnaisista, mausta vaahto muutamalla ruokalusikallisella sokeria. Levitä lime curd jäähtyneelle kakkulevylle. Lusikoi päälle vähän yli puolet kermavaahdosta. Kääri levy napakaksi rullaksi. Levitä loppu kermavaahto ohueksi kerrokseksi rullan päälle.
4. Kauli marsipaani kahden muovikelmun välissä levyksi. Nosta marsipaani varovasti kaulimen avulla rullan päälle. Siisti reunat veitsellä. Painele tiiviisti rullaa vasten, reunat rullan alle. Koristele macaroneilla ja karambolaviipaleilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2