Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 04/2006

Marsalamarinoitu yrttilammas

Marinoidun lampaanpaistin sisään kääritään yrtti-leipätäyte.

750 g luu­ton­ta ka­rit­san- tai lam­paan­pais­tia

1 yk­si­kyn­ti­nen val­ko­si­pu­li

suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria

myl­lys­tä

1 1/2 rkl si­nap­pia

Ma­ri­na­di:

2 dl mar­sa­la­vii­niä

1 1/2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 ros­ma­rii­ni­nok­sa

2 tim­ja­mi­nok­saa

Yrt­ti­täy­te:

1 dl sil­put­tua, tuo­ret­ta per­sil­jaa

1 dl sil­put­tua, tuo­ret­ta tim­ja­mia

4 pa­laa vaa­le­aa paah­to­lei­pää, il­man kuor­ta

50 g peh­me­ää voi­ta

1 sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

Pais­tin si­to­mi­seen:

pel­la­va­na­rua

1. Pois­ta li­has­ta lii­ka ras­va ja nah­ka. Avaa se veit­sel­lä yh­te­näi­sek­si le­vyk­si.

2. Kuo­ri ja vii­pa­loi yk­si­kyn­ti­nen val­ko­si­pu­li. Tee li­han pin­taan te­rä­viä viil­to­ja ja tun­ge viil­toi­hin val­ko­si­pu­li­vii­pa­lei­ta.

3. Se­koi­ta ma­ri­na­di­ai­nek­set kes­ke­nään. Pane ma­ri­na­di ja pais­ti kul­hoon. Pai­ne­le liha ma­ri­na­di­lie­meen niin, et­tä se peit­tyy. An­na maus­tua vii­le­äs­sä vä­hin­tään nel­jä tun­tia; kään­te­le pais­tia vä­lil­lä.

4. Ota liha ma­ri­na­dis­ta, pyy­hi pois yli­mää­räi­nen nes­te ja pois­ta yr­ti­nok­sat. Säi­ly­tä ma­ri­na­di.

5. Rus­kis­ta li­han pin­ta mo­lem­min puo­lin kook­kaal­la pan­nul­la. Nos­ta pais­ti avo­nai­se­na vuo­kaan.

6. Ku­moa pan­nul­le ma­ri­na­di­lie­mi, kei­tä pari mi­nuut­tia ja kaa­da seos uu­ni­vuo­an poh­jal­le.

7. Yh­dis­tä täyt­teen ai­nek­set te­ho­se­koit­ti­men kul­hoon ja käy­tä seos ta­sai­sek­si.

8. Voi­te­le pais­tin si­sä­pin­ta si­na­pil­la ja le­vi­tä pääl­le yrt­ti­täy­te. Kää­ri tiu­kal­le rul­lal­le ja sido kiin­ni pel­la­va­na­rul­la.

9. Pais­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia, vä­lil­lä li­haa lie­mel­lä va­lel­len. Ota pais­ti uu­nis­ta ja kie­tai­se liha fo­li­oon. An­na li­han le­väh­tää noin 10 mi­nuut­tia en­nen kuin pois­tat na­run ja leik­kaat li­han vii­pa­leik­si.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ