Koti ja Keittiö 04/2006
750 g luutonta karitsan- tai lampaanpaistia
1 yksikyntinen valkosipuli
suolaa ja mustapippuria
myllystä
1 1/2 rkl sinappia
Marinadi:
2 dl marsalaviiniä
1 1/2 rkl oliiviöljyä
1 rosmariininoksa
2 timjaminoksaa
Yrttitäyte:
1 dl silputtua, tuoretta persiljaa
1 dl silputtua, tuoretta timjamia
4 palaa vaaleaa paahtoleipää, ilman kuorta
50 g pehmeää voita
1 sitruunan raastettu kuori
Paistin sitomiseen:
pellavanarua
1. Poista lihasta liika rasva ja nahka. Avaa se veitsellä yhtenäiseksi levyksi.
2. Kuori ja viipaloi yksikyntinen valkosipuli. Tee lihan pintaan teräviä viiltoja ja tunge viiltoihin valkosipuliviipaleita.
3. Sekoita marinadiainekset keskenään. Pane marinadi ja paisti kulhoon. Painele liha marinadiliemeen niin, että se peittyy. Anna maustua viileässä vähintään neljä tuntia; kääntele paistia välillä.
4. Ota liha marinadista, pyyhi pois ylimääräinen neste ja poista yrtinoksat. Säilytä marinadi.
5. Ruskista lihan pinta molemmin puolin kookkaalla pannulla. Nosta paisti avonaisena vuokaan.
6. Kumoa pannulle marinadiliemi, keitä pari minuuttia ja kaada seos uunivuoan pohjalle.
7. Yhdistä täytteen ainekset tehosekoittimen kulhoon ja käytä seos tasaiseksi.
8. Voitele paistin sisäpinta sinapilla ja levitä päälle yrttitäyte. Kääri tiukalle rullalle ja sido kiinni pellavanarulla.
9. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, välillä lihaa liemellä valellen. Ota paisti uunista ja kietaise liha folioon. Anna lihan levähtää noin 10 minuuttia ennen kuin poistat narun ja leikkaat lihan viipaleiksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2