Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/2006

Marokkolainen kikhernekeitto

Tomaat­ti­poh­jainen kikhernekeitto on kirpeän mausteinen.

300 g kui­vat­tu­ja kik­her­nei­tä

1 pu­na­si­pu­li

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 sel­le­rin­vart­ta

1 pork­ka­na

1 rkl olii­vi­öl­jyä

1 tl jau­het­tua juus­to­ku­mi­naa

6 dl kas­vis­lien­tä

400 g säi­ly­ke­to­maat­te­ja

1 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1/2–1 tl jau­het­tua chi­liä

1 sit­ruu­nan mehu ja kuo­ri

3 rkl hie­non­net­tua ko­ri­an­te­ria

100 g vih­rei­tä pa­kas­te­pa­pu­ja

suo­laa

1. Li­o­ta kik­her­nei­tä yön yli kyl­mäs­sä ve­des­sä. Va­lu­ta ja huuh­te­le kik­her­neet ja kei­tä kyp­sik­si pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

2. Kuo­ri ja sui­ka­loi pu­na­si­pu­lit. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Huuh­te­le ja vii­pa­loi sel­le­rin­var­ret. Kuo­ri ja pa­loit­te­le pork­ka­nat.

3. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa. Li­sää si­pu­lit, sel­le­rit ja pork­ka­nat ja kuul­lo­ta het­ki. Li­sää juus­to­ku­mi­na ja kie­hau­ta seos. Li­sää kas­vis­lie­mi, to­maa­tit, to­maat­ti­py­ree, pip­pu­ri ja chi­liä maun mu­kaan. Kie­hau­ta ja kei­tä hil­jal­leen noin 20 mi­nuut­tia.

4. Raas­ta sit­ruu­nan­kuo­ri ja pu­ris­ta mehu ja li­sää keit­toon. Li­sää myös hie­non­net­tu ko­ri­an­te­ri, vih­re­ät pa­vut ja kik­her­neet. Kei­tä vie­lä noin 10 mi­nuut­tia. Tar­kis­ta maku ja li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ