Koti ja Keittiö 3/2006
300 g kuivattuja kikherneitä
1 punasipuli
2–3 valkosipulinkynttä
2 sellerinvartta
1 porkkana
1 rkl oliiviöljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa
6 dl kasvislientä
400 g säilyketomaatteja
1 rkl tomaattipyreetä
rouhittua mustapippuria
1/2–1 tl jauhettua chiliä
1 sitruunan mehu ja kuori
3 rkl hienonnettua korianteria
100 g vihreitä pakastepapuja
suolaa
1. Liota kikherneitä yön yli kylmässä vedessä. Valuta ja huuhtele kikherneet ja keitä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuori ja suikaloi punasipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele ja viipaloi sellerinvarret. Kuori ja paloittele porkkanat.
3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit, sellerit ja porkkanat ja kuullota hetki. Lisää juustokumina ja kiehauta seos. Lisää kasvisliemi, tomaatit, tomaattipyree, pippuri ja chiliä maun mukaan. Kiehauta ja keitä hiljalleen noin 20 minuuttia.
4. Raasta sitruunankuori ja purista mehu ja lisää keittoon. Lisää myös hienonnettu korianteri, vihreät pavut ja kikherneet. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2