Koti ja keittiö1-2/2009
Ohje neljälle
4 maustamatonta broilerin
rintaleikettä
3 - 4 valkosipulinkynttä
1/2 ruukkua tuoretta korianteria
ripaus sahramia
1/2 tl juustokuminaa
1 rkl tuoretta inkivääriä tai 1 tl jauhettua
rouhittua mustapippuria
1 sitruuna
1 tl merisuolaa
1 sipuli
2 - 3 rkl oliiviöljyä
2 - 3 dl kanalientä
1 kanelitanko
noin 2 dl vihreitä oliiveja
Lisäkkeeksi:
noin 3 dl kuskusryynejä
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna korianteri. Sekoita valkosipulit, korianteri, sahrami, juustokumina, inkivääri, mustapippuri ja suola. Purista joukkoon puolen sitruunan mehu. Hiero mausteseos broilereiden pintaan ja anna maustua vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
2. Kuori ja lohko sipuli. Leikkaa myös loppu sitruuna lohkoiksi. Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa ja ruskista rintaleikkeet siinä. Lisää sipuli- ja sitruunalohkot ja kääntele hetken. Kaada joukkoon kanaliemi ja lisää liemeen kanelitanko. Siirrä pata uuniin ja kypsennä 175 - 200 asteessa noin 45 minuuttia. Lisää oliivit ja kypsennä vielä noin 15 minuuttia.
3. Valmista kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Saat kuskusiin makua ja väriä lisäämällä joukkoon tuoreita yrttejä kuten persiljaa ja ruohosipulia hienonnettuna.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2