MARI HARJULA • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 12/2014
noin 25 kpl
250 g suolatonta voita
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
6 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 ½ tl kardemummaa
Täyte:
1 ½ dl mustikka- tai vadelma-hilloa tai marmeladia
2 ½ rkl sokeria
1. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää erissä voi-sokerivaahtoon. Laita taikina tunniksi jääkaappiin.
2. Kauli taikina kahdessa osassa. Ota siitä pyöreällä muotilla pipareita ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Ota puolesta piparipyörylöistä keskusta pois pyörylää pienemmällä tähti- tai sydänmuotilla.
3. Paista pikkuleipiä uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia.
4. Laita hillo ja sokeri pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta noin 3 minuuttia, kunnes seos paksunee.
5. Levitä jäähtynyttä hilloa keksipyörylälle ja paina päälle reiällinen puolisko.
Viinisuositus: Kypsän marjainen ja makean mausteinen Chapoutier Banyuls Rimage, Ranska, 14,90 e (0,5 l)
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2