Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK KOTI JA KEIT­TIÖ 12/2014  

Marme­la­di­täyt­teiset kardemummakeksit

Itse leivotut pikkuleivät maistuvat jouluna kahvin ja jälkiruokaviinin kanssa.

noin 25 kpl

250 g suo­la­ton­ta voi­ta

1 ½ dl so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 muna

6 dl veh­nä­jau­ho­ja

½ tl suo­laa

1 ½ tl kar­de­mum­maa

Täy­te:

1 ½ dl mus­tik­ka- tai va­del­ma-hil­loa tai mar­me­la­dia

2 ½ rkl so­ke­ria

1. Vaah­do­ta voi ja so­ke­rit. Li­sää muna. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää eris­sä voi-so­ke­ri­vaah­toon. Lai­ta tai­ki­na tun­nik­si jää­kaap­piin.

2. Kau­li tai­ki­na kah­des­sa osas­sa. Ota sii­tä pyö­re­äl­lä muo­til­la pipa­rei­ta ja lai­ta ne lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pel­lil­le. Ota puo­les­ta pi­pa­ri­pyö­ry­löis­tä kes­kus­ta pois pyö­ry­lää pie­nem­mäl­lä täh­ti- tai sy­dän­muo­til­la.

3. Pais­ta pik­ku­lei­piä uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia.

4. Lai­ta hil­lo ja so­ke­ri pan­nul­le ja kuu­men­na kie­hu­vak­si. Hau­du­ta noin 3 mi­nuut­tia, kun­nes seos pak­su­nee.

5. Le­vi­tä jääh­ty­nyt­tä hil­loa kek­si­pyö­ry­läl­le ja pai­na pääl­le rei­äl­li­nen puo­lis­ko.

Vii­ni­suo­si­tus: Kyp­sän mar­jai­nen ja ma­ke­an maus­tei­nen Cha­pou­tier Ba­ny­uls Ri­ma­ge, Rans­ka, 14,90 e (0,5 l)

Lue Myös

Punajuu­ri­suk­laa­kakku

Tryffeli-suklaa­mous­se­kakku

Appelsiini-mantelikakku

Punajuu­ri­suk­laa­kakku

Tryffeli-suklaa­mous­se­kakku

Appelsiini-mantelikakku

Lakritsa-valkosuklaa-pähkinäleivät

Maapähkinävoi-blondies

Valkosuklaiset kerros­pik­ku­leivät

Pistaasi-karpalo-viipaleet

Kaakaolla maustetut viipalepiparit

Tumma suklaa­mous­se­kakku

Pistaasi-karpalo-viipaleet

Kaakaolla maustetut viipalepiparit

Tumma suklaa­mous­se­kakku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2