Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vau­sa­vus­ta­ja Jo­han­na Va­na­mo

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Marjaisa mukikakku

Kokkaa kakku uunivuokaan, paista keksit paistinpannulla tai kypsennä mukikakku mikrossa. Kesäleivonnaiset onnistuvat mökkioloissa.

1 an­nos

2 rkl voi­ta

3 rkl so­ke­ria

1 rkl mai­toa, ker­maa tai rans­kan­ker­maa

1 ka­nan­mu­na

2 Omar-kark­kia pie­ni­nä pa­loi­na

½ dl pu­na­he­ru­koi­ta

½ dl jau­ho­ja

1/5 tl lei­vin­jau­het­ta

1. Mit­taa voi ja so­ke­ri kah­vi­ku­pin poh­jal­le. Läm­mi­tä mik­ros­sa täy­del­lä te­hol­la noin 40 se­kun­tia, kun­nes voi on su­la­nut.

2. Se­koi­ta se­os­ta haa­ru­kal­la. Li­sää seu­raa­vak­si ka­nan­mu­na, se­koi­ta ja li­sää lo­put ai­neet.

3. Kyp­sen­nä mik­ros­sa 350 wa­tin te­hol­la noin 1 mi­nuut­ti 30 se­kun­tia. Voit myös pais­taa mu­ki­ka­kun 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15–20 mi­nuut­tia riip­pu­en uu­nin te­hos­ta. Varo et­tet kyp­sen­nä kak­kua lii­kaa, sil­lä sil­loin lop­pu­tu­los on kui­va ja kova. Mu­ki­ka­kut saa­vat jää­dä hiu­kan kos­teik­si.

Vai­keu­sas­te: help­po

Val­mis­tu­sai­ka: 10 mi­nuut­tia + pais­to­ai­ka 2 tai 15 mi­nuut­tia

Hin­ta: noin 1,50 eu­roa

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ