1-1 1/2 kg naudan paahtopaistia
1 1/2 tl suolaa/1 kg lihaa
1/4 tl mustapippuria/ 1 kg lihaa
1 rkl voita
Marinadi:
1 dl makeaa soijakastiketta
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 rkl ruokokidesokeria
2 tl rouhittua roseepippuria
2 rkl silputtua tuoretta rosmariinia
3 rkl silputtua tuoretta timjamia
1 silputtu valkosipulinkynsi
Lisäksi:
2 dl punaviiniä
3 rkl luumusosetta (tortuntäytettä)
1 rkl paahtopaistin marinadia
1 tl muscovado- tai ruokokidesokeria
1. Puhdista paahtopaisti tarvittaessa kalvoista ja nosta se uuninkestävään vuokaan. Hiero paistiin suola ja pippuri. Nosta lopuksi voinokare lihan päälle. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.
2. Kypsennä paistia 125-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 60 astetta. Tällöin paisti on vielä punertavaa. Kääri liha alumiinifolioon ja anna sen seistä 10 minuuttia.
3. Sekoita kaikki marinadin ainekset. Nosta jäähtynyt liha kaksinkertaiseen muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Anna lihan maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kääntele lihaa muutaman kerran marinoimisen aikana. Leikkaa se mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
4. Kuumenna kattilassa 2 dl punaviiniä ja lisää siihen luumusose, marinadi ja sokeri. Keitä seosta 5 minuuttia ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoile kastike paahtopaistin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2