Artikkeli

Marinoitu paahtopaisti

1-1 1/2 kg nau­dan paah­to­pais­tia

1 1/2 tl suo­laa/1 kg li­haa

1/4 tl mus­ta­pip­pu­ria/ 1 kg li­haa

1 rkl voi­ta

Ma­ri­na­di:

1 dl ma­ke­aa soi­ja­kas­ti­ket­ta

2 rkl val­kois­ta bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1 rkl ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

2 tl rou­hit­tua ro­see­pip­pu­ria

2 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia

3 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta tim­ja­mia

1 sil­put­tu val­ko­si­pu­lin­kyn­si

Li­säk­si:

2 dl pu­na­vii­niä

3 rkl luu­mu­so­set­ta (tor­tun­täy­tet­tä)

1 rkl paah­to­pais­tin ma­ri­na­dia

1 tl mus­co­va­do- tai ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

1. Puh­dis­ta paah­to­pais­ti tar­vit­ta­es­sa kal­vois­ta ja nos­ta se uu­nin­kes­tä­vään vuo­kaan. Hie­ro pais­tiin suo­la ja pip­pu­ri. Nos­ta lo­puk­si voi­no­ka­re li­han pääl­le. Työn­nä li­ha­läm­pö­mit­ta­ri pais­tin pak­suim­paan koh­taan.

2. Kyp­sen­nä pais­tia 125-as­tei­ses­sa uu­nis­sa, kun­nes li­han si­sä­läm­pö­ti­la on 60 as­tet­ta. Täl­löin pais­ti on vie­lä pu­ner­ta­vaa. Kää­ri liha alu­mii­ni­fo­li­oon ja an­na sen seis­tä 10 mi­nuut­tia.

3. Se­koi­ta kaik­ki ma­ri­na­din ai­nek­set. Nos­ta jääh­ty­nyt liha kak­sin­ker­tai­seen muo­vi­pus­siin ja kaa­da ma­ri­na­di pääl­le. An­na li­han maus­tua jää­kaa­pis­sa seu­raa­vaan päi­vään. Kään­te­le li­haa muu­ta­man ker­ran ma­ri­noi­mi­sen ai­ka­na. Leik­kaa se mah­dol­li­sim­man ohuik­si vii­pa­leik­si.

4. Kuu­men­na kat­ti­las­sa 2 dl pu­na­vii­niä ja li­sää sii­hen luu­mu­so­se, ma­ri­na­di ja so­ke­ri. Kei­tä se­os­ta 5 mi­nuut­tia ja tar­kis­ta maku. Li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa ja pip­pu­ria. Tar­joi­le kas­ti­ke paah­to­pais­tin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ