Koti ja keittiö 5/2008
6–8 annosta noutopöydässä
500 g minimozzarellapalloja
1 tlk (260 g/140 g) kivettömiä kalamataoliiveja
6-8 aurinkokuivattua tomaattia
1 rasia (200 g) herkkusieniä
1 keltainen paprika
1 punasipuli
100 g rucolaa
Marinadi:
1 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl kuivattua oreganoa
rouhittua mustapippuria
1/3 tl suolaa
ripaus cayennenpippuria
1. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
2. Puhdista herkkusienet ja kiehauta nopeasti kuumassa vedessä. Valuta, jäähdytä ja leikkaa viipaleiksi.
3. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään.
4. Laita kulhoon mozzarellat, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja herkkusienet. Kaada päälle marinadi ja anna maustua muutaman tunnin ajan jääkaapissa.
5. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja leikkaa paprika reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja suikaloi punasipuli.
6. Lisää paprikat, punasipuli ja rucola salaattiin juuri ennen tarjoilua ja kääntele tasaiseksi.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2