Artikkeli

Marinoidut vuohenjuusto ja oliivit

Tarjoile vuohenjuusto ja oliivit hyvän tuoreen leivän kanssa.

300 g vuo­hen­juus­toa

2 dl hy­vä­laa­tui­sia ki­vel­li­siä olii­ve­ja

1 1/2 dl hy­vä­laa­tuis­ta olii­vi­öl­jyä

1/2 dl vaa­le­aa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia

3 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

mus­ta­pip­pu­ria

1. Leik­kaa vuo­hen­juus­to muu­ta­man sen­tin ko­koi­sik­si pa­loik­si. Pane juus­to­pa­lat ja olii­vit puh­taa­seen lasi- tai muo­vi­purk­kiin.

2. Se­koi­ta öl­jy, bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka, ros­ma­rii­ni, hu­na­ja ja mus­ta­pip­pu­ri. Va­lu­ta seos juus­ton ja olii­vien pääl­le niin, et­tä ne lä­hes peit­ty­vät. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa seu­raa­vaan päi­vään. Voit kään­nel­lä purk­kia muu­ta­man ker­ran ma­ri­noi­mi­sen ai­ka­na, jot­ta ai­nek­set se­koit­tu­vat ta­sai­ses­ti.

3. Tar­joi­le vuo­hen­juus­to ja olii­vit hy­vän tuo­reen lei­vän kans­sa.