Koti ja Keittiö 06-07/07
600 g silakkafileitä
suolaa
valkopippuria
1/2 ruukkua tilliä
1/2 ruukkua ruohosipulia
Leivitykseen:
1 dl korppujauhoja
1 dl ruisjauhoja
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Liemi:
2–3 porkkanaa
1 punasipuli
1–2 valkosipulinkynttä
2 dl vettä
3/4 dl sokeria
1 1/2 tl suolaa
2 tl kokonaisia maustepippureita
2 kuivattua chiliä
1 1/2 tl paprikajauhetta
2 laakerinlehteä
2 rkl sinapinsiemeniä
3/4 dl punaviinietikkaa
1. Lado puolet silakkafileistä leivinpaperille nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileiden pinnalle suolaa ja valkopippuria. Hienonna yrtit ja ripottele ne fileiden päälle. Paina loput silakkafileet kansiksi nahkapuoli ylöspäin.
2. Sekoita korppujauhot ja ruisjauhot keskenään. Kääntele pihvit varovasti molemmin puolin jauhoseoksessa. Paista pihvit pannulla rasvassa molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi ja kypsiksi. Lado kypsät pihvit vuokaan.
3. Valmista mausteliemi. Kuori ja viipaloi porkkanat, punasipuli ja valkosipuli. Mittaa vesi ja mausteet kattilaan. Kiehauta ja lisää joukkoon punasipulirenkaat, valkosipulit ja porkkanat. Anna jäähtyä ja lisää joukkoon punaviinietikka.
4. Kaada liemi silakkapihvien päälle ja anna maustua vähintään vuorokauden ajan.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2