Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 10/07

Marinoidut silakat

Valmista ensin silakoiden kypsennysliemi. Sekoita vesi, etikka ja suola keskenään ja kaada kulhoon silakkafileiden päälle. Anna maustua ja kypsentyä jääkaapissa 8 tuntia...

1 kg si­la­koi­ta fi­lei­nä

Lie­mi:

2 dl vet­tä

1 dl etik­kaa

1 rkl suo­laa

Maus­te­lie­mi:

1 prk an­jo­vik­sia

1 pu­na­si­pu­li

1 ruuk­ku ruo­ho­si­pu­lia

1 dl olii­vi­öl­jyä

1 1/2 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

1 tl di­jo­nin­si­nap­pia

ri­paus suo­laa

hie­man rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Tar­joi­luun:

tum­maa saa­ris­to­lais­lei­pää

1. Val­mis­ta en­sin si­la­koi­den kyp­sen­nys­lie­mi. Se­koi­ta vesi, etik­ka ja suo­la kes­ke­nään ja kaa­da kul­hoon si­lak­ka­fi­lei­den pääl­le. An­na maus­tua ja kyp­sen­tyä jää­kaa­pis­sa 8 tun­tia.

2. Val­mis­ta maus­te­lie­mi. Va­lu­ta ja hie­non­na an­jo­vik­set. Kuo­ri pu­na­si­pu­li ja leik­kaa ren­kaik­si. Hie­non­na ruo­ho­si­pu­li. Se­koi­ta maus­te­lie­men ai­nek­set kes­ke­nään, li­sää va­lu­te­tut si­lak­ka­fi­leet ja an­na si­la­koi­den maus­tua sii­nä pari tun­tia jää­kaa­pis­sa en­nen tar­joi­lua.

3. Tar­joi­le saa­ris­to­lais­lei­vän kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ