Artikkeli

Koti ja keit­tiö 01/05

Marinoidut pavut

4 dl kei­tet­ty­jä pa­pu­ja (esim. val­ko- tai pin­to­pa­pu­ja)

Ma­ri­na­di:

1 sit­ruu­na

1 pu­nai­nen chi­li­pal­ko

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta ore­ga­noa

1 dl hy­vää olii­vi­öl­jyä

2 rkl ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

1 tl murs­kat­tu­ja ko­ri­an­te­rin­sie­me­niä

1 tl suo­laa

1. Huuh­te­le pa­vut ja li­o­ta nii­tä run­saas­sa ve­des­sä yön yli jää­kaa­pis­sa. Huuh­te­le pa­vut ja kei­tä ne uu­des­sa ve­des­sä kyp­sik­si pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. Jääh­dy­tä hy­vin.

2. Pese sit­ruu­na ja raas­ta kuo­ri. Pu­ris­ta myös mehu. Hal­kai­se chi­li­pal­ko, pois­ta val­koi­set sie­me­ne ja silp­pua chili. Kuo­ri ja silp­pua val­ko­si­pu­lin­kyn­si.

3. Lado la­si­purk­kiin ker­rok­sit­tain pa­pu­ja, sit­ruu­nan­kuor­ta, chi­liä, val­ko­si­pu­lia ja ore­ga­noa.

4. Se­koi­ta sit­ruu­na­me­hu, öl­jy, so­ke­ri, ko­ri­an­te­rin­sie­me­net ja suo­la. Va­lu­ta seos pa­pu­jen pääl­le. Kään­te­le purk­kia, jot­ta ma­ri­na­di le­vit­tyy ta­sai­ses­ti.

5. An­na pa­pu­jen ma­ri­noi­tua muu­ta­mia tun­te­ja tai yön yli jää­kaa­pis­sa en­nen tar­joi­lua.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje