Koti ja keittiö 01/05
4 dl keitettyjä papuja (esim. valko- tai pintopapuja)
Marinadi:
1 sitruuna
1 punainen chilipalko
1 valkosipulinkynsi
2 rkl silputtua tuoretta oreganoa
1 dl hyvää oliiviöljyä
2 rkl ruokokidesokeria
1 tl murskattuja korianterinsiemeniä
1 tl suolaa
1. Huuhtele pavut ja liota niitä runsaassa vedessä yön yli jääkaapissa. Huuhtele pavut ja keitä ne uudessa vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä hyvin.
2. Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista myös mehu. Halkaise chilipalko, poista valkoiset siemene ja silppua chili. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi.
3. Lado lasipurkkiin kerroksittain papuja, sitruunankuorta, chiliä, valkosipulia ja oreganoa.
4. Sekoita sitruunamehu, öljy, sokeri, korianterinsiemenet ja suola. Valuta seos papujen päälle. Kääntele purkkia, jotta marinadi levittyy tasaisesti.
5. Anna papujen marinoitua muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ