Koti ja keittiö 9/2010 Anja Leppänen Kuvat Arto Vuohelainen
1 kg luumuja
pieni pala inkivääriä
yhden appelsiinin kuori ja mehu
2 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vettä
2–3 rkl konjakkia,
amarettolikööriä tai rommia
Mascarponevaahto:
2 dl vispikermaa
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
1–3 rkl tomusokeria
1. Huuhdo luumut. Halkaise isot luumut. Poista kivet.
2. Kuori ja raasta inkivääri. Pese appelsiini, kuivaa ja raasta kuori. Purista appelsiinista mehu.
3. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Lisää inkivääriraaste, appelsiininkuori ja -mehu. Lisää alkoholi. Keitä 5–10 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu siirappimaiseksi.
4. Lisää sokeriliemeen luumut. Kuumenna pari minuuttia. Jäähdytä ja anna maustua viileässä vähintään pari tuntia.
5. Vaahdota vispikerma pehmeäksi. Sekoita vaahtoon mascarponejuusto. Mausta tomusokerilla.
6. Tarjoa luumut jälkiruokana mascarponevaahdon kera.
Valmistusaika: noin 30 min + marinoitumisaika 2 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2