Artikkeli

Marinoidut kuivatut tomaatit

Halkaise tomaatit ja nosta ne leikkuupinta ylöspäin leivinpaperille uunipellille. Peitä tomaatit leivinpaperilla. Kuivaa tomaatteja 60-asteisessa uunissa reilu vuorokausi...

2 kg (luu­mu)to­maat­te­ja

Ma­ri­noin­ti­lie­mi:

1 1/2 tl hie­no­ja­kois­ta me­ri­suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

1 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta ore­ga­noa

2 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta ba­si­li­kaa

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 pu­nai­nen chi­li­pal­ko

n. 5 dl hy­vää olii­vi­öl­jyä

1. Hal­kai­se to­maa­tit ja nos­ta ne leik­kuu­pin­ta ylös­päin lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le. Pei­tä to­maa­tit lei­vin­pa­pe­ril­la. Kui­vaa to­maat­te­ja 60-as­tei­ses­sa uu­nis­sa rei­lu vuo­ro­kau­si. Pidä uu­nin­luuk­ku ra­ol­laan esim. puu­lu­si­kal­la. Kään­nä to­maat­te­ja muu­ta­man ker­ran. Val­miit to­maa­tit ovat ryp­pyi­siä ja kui­via.

2. Kaa­da kui­vat­tu­jen to­maat­tien pääl­le sen ver­ran vet­tä, et­tä ne peit­ty­vät. An­na to­maat­tien peh­me­tä 30 mi­nuut­tia ja kaa­da vesi pois.

3. Lado la­si­purk­kiin vuo­ro­tel­len to­maat­te­ja, suo­laa, pip­pu­ria, yrt­te­jä, sil­put­tua val­ko­si­pu­lia ja ko­ko­nai­set chi­li­pap­ri­kat. Kaa­da pääl­le öl­jyä niin, et­tä to­maa­tit peit­ty­vät

4. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa 3-4 päi­vää.

Vink­ki! No­pe­am­pi tapa on os­taa kau­pas­ta kui­vat­tu­ja to­maat­te­ja, li­ot­taa ne peh­meik­si ja ma­ri­noi­da. To­maa­tit voi kui­va­ta vi­han­nes- ja mar­ja­kui­vu­ris­sa.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje