2 kg (luumu)tomaatteja
Marinointiliemi:
1 1/2 tl hienojakoista merisuolaa
mustapippuria
1 rkl silputtua tuoretta oreganoa
2 rkl silputtua tuoretta basilikaa
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko
n. 5 dl hyvää oliiviöljyä
1. Halkaise tomaatit ja nosta ne leikkuupinta ylöspäin leivinpaperille uunipellille. Peitä tomaatit leivinpaperilla. Kuivaa tomaatteja 60-asteisessa uunissa reilu vuorokausi. Pidä uuninluukku raollaan esim. puulusikalla. Käännä tomaatteja muutaman kerran. Valmiit tomaatit ovat ryppyisiä ja kuivia.
2. Kaada kuivattujen tomaattien päälle sen verran vettä, että ne peittyvät. Anna tomaattien pehmetä 30 minuuttia ja kaada vesi pois.
3. Lado lasipurkkiin vuorotellen tomaatteja, suolaa, pippuria, yrttejä, silputtua valkosipulia ja kokonaiset chilipaprikat. Kaada päälle öljyä niin, että tomaatit peittyvät
4. Anna maustua jääkaapissa 3-4 päivää.
Vinkki! Nopeampi tapa on ostaa kaupasta kuivattuja tomaatteja, liottaa ne pehmeiksi ja marinoida. Tomaatit voi kuivata vihannes- ja marjakuivurissa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ