Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA KOTI JA KEIT­TIÖ 1-2/2014

Marinoidulla sipulilla höystetyt juustoleivät

Marinoidulla sipulilla päällystetyt juustoleivät maistuvat esimerkiksi keiton lisukkeena tai pikkusyötävänä sellaisenaan.

4–8 an­nos­ta

4–8 pa­laa fo­cac­ci­a­lei­pää tai

jo­tain muu­ta vaa­le­aa lei­pää

150 g peh­me­ää vuo­hen­juus­toa tai si­ni­ho­me­juus­toa

1 dl pe­kaa­ni- tai sak­san-

päh­ki­nöi­tä

1 dl kui­vat­tu­ja vii­ku­noi­ta

(peh­mei­tä)

ru­co­laa

Ma­ri­noi­dut si­pu­lit:

2 pu­na­si­pu­lia

1 dl pu­na­vii­nie­tik­kaa

½ dl so­ke­ria

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua val­ko­pip­pu­ria

1 dl öl­jyä

1. Val­mis­ta ma­ri­noi­tu si­pu­li. Kuo­ri, hal­kai­se ja leik­kaa pu­na­si­pu­lit hy­vin ohuik­si vii­pa­leik­si. Se­koi­ta pu­na­vii­nie­tik­ka ja so­ke­ri kes­ke­nään. Li­sää jouk­koon lo­put maus­teet ja öl­jy ja pyö­räy­tä ma­ri­na­diin pu­na­si­pu­lit. An­na maus­tua vä­hin­tään pari tun­tia.

2. Rou­hi päh­ki­nät pie­nem­mik­si. Pa­loit­te­le vii­ku­nat.

3. Voi­te­le fo­cac­ci­a­pa­lat juus­tol­la. Li­sää pääl­le ma­ri­noi­tua si­pu­lia, päh­ki­nä­rou­het­ta ja vii­ku­nan pa­lo­ja. Vii­meis­te­le ru­co­lal­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ