Teksti Mari Harjula
Kuvat Fabian Björk
KOTI JA KEITTIÖ 6–7/2014
JOGURTTI-MINTTUMARINADI
Jogurtti-minttumarinadi sopii lampaan ja karitsanlihan sekä broilerin maustamiseen.
2 dl maustamatonta jogurttia
1 ruukku tuoretta minttua hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 ½ tl harissa-tahnaa
½ tl juustokuminaa
½ tl korianterin siemeniä
3 rkl sitruunan mehua
ripaus suolaa
1. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.
KOOKOS-LIMEMARINADI
Kookos-limemarinadi sopii etenkin broilerin lihan marinointiin.
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
2 limetin raastettu kuori ja mehu
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 punainen chili hienonnettuna
½ ruukkua korianteria
3 rkl makeaa chilikastiketta
1. Poista chilistä siemenet ennen hienontamista. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.
ITÄMAINEN MARINADI
Korealaishenkinen marinadi sopii etenkin naudanlihan marinointiin.
4 rkl soijaa
1 rkl vettä
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl fariinisokeria
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 kevätsipulinvartta hienonnettuna
1 tl seesaminsiemeniä
1. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2