Artikkeli

Teks­ti Mari Har­ju­la

Ku­vat Fa­bi­an Björk

KOTI JA KEIT­TIÖ 6–7/2014

Marinadit lihalle

Marinadi maustaa ja mureuttaa grillattavan lihan. Lihaa on hyvä marinoida vähintään pari tuntia.

JO­GURT­TI-MINT­TU­MA­RI­NA­DI

Jo­gurt­ti-mint­tu­ma­ri­na­di so­pii lam­paan ja ka­rit­san­li­han sekä broi­le­rin maus­ta­mi­seen.

2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

1 ruuk­ku tuo­ret­ta mint­tua hie­non­net­tu­na

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä hie­non­net­tu­na

1 ½ tl ha­ris­sa-tah­naa

½ tl juus­to­ku­mi­naa

½ tl ko­ri­an­te­rin sie­me­niä

3 rkl sit­ruu­nan me­hua

ri­paus suo­laa

1. Se­koi­ta kaik­ki ma­ri­na­din ai­nek­set kes­ke­nään.

KOO­KOS-LI­ME­MA­RI­NA­DI

Koo­kos-li­me­ma­ri­na­di so­pii eten­kin broi­le­rin li­han ma­ri­noin­tiin.

1 tlk (400 ml) koo­kos­mai­toa

2 li­me­tin raas­tet­tu kuo­ri ja mehu

1 rkl tuo­ret­ta in­ki­vää­riä raas­tet­tu­na

1 pu­nai­nen chili hie­non­net­tu­na

½ ruuk­kua ko­ri­an­te­ria

3 rkl ma­ke­aa chi­li­kas­ti­ket­ta

1. Pois­ta chi­lis­tä sie­me­net en­nen hie­non­ta­mis­ta. Se­koi­ta kaik­ki ma­ri­na­din ai­nek­set kes­ke­nään.

ITÄ­MAI­NEN MA­RI­NA­DI

Ko­re­a­lais­hen­ki­nen ma­ri­na­di so­pii eten­kin nau­dan­li­han ma­ri­noin­tiin.

4 rkl soi­jaa

1 rkl vet­tä

2 rkl see­sa­mi­öl­jyä

2 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 rkl tuo­ret­ta in­ki­vää­riä hie­non­net­tu­na

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä hie­non­net­tu­na

4 ke­vät­si­pu­lin­vart­ta hie­non­net­tu­na

1 tl see­sa­min­sie­me­niä

1. Se­koi­ta kaik­ki ma­ri­na­din ai­nek­set kes­ke­nään.