Artikkeli

Marianne-vadelmakakku

Sulata rasva ja siirrä odottamaan. Rouhi keksit muruiksi monitoi­mi­ko­neella tai pakastepussissa, kaulimella painaen. Sekoita keksimurut ja rasvasula. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaapiin odottamaan...

Poh­ja:

175 g suk­laa­kek­se­jä

50 g voi­ta

Täy­te:

100 g Ma­ri­an­ne-kark­ke­ja tai val­mis­ta ka­ra­mel­li­rou­het­ta

2 1/2 dl vat­kau­tu­vaa va­nil­ja­kas­ti­ket­ta

1 prk (200 g) mai­to­rah­kaa

1/2 dl so­ke­ria

5 lii­va­te­leh­teä

3 rkl vet­tä

Pääl­le:

400 g va­del­mia

1 dl so­ke­ria

4 lii­va­te­leh­teä

1/2 dl pu­nais­ta me­hua

1. Su­la­ta ras­va ja siir­rä odot­ta­maan. Rou­hi kek­sit mu­ruik­si mo­ni­toi­mi­ko­neel­la tai pa­kas­te­pus­sis­sa, kau­li­mel­la pai­na­en. Se­koi­ta kek­si­mu­rut ja ras­va­su­la. Pai­ne­le seos lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tun ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le. Nos­ta jää­kaa­piin odot­ta­maan.

2. Jos käy­tät ko­ko­nai­sia ma­kei­sia, pane ne het­kek­si pa­kas­ti­meen, sil­lä nii­tä on hel­pom­pi hie­non­taa hie­man jäi­si­nä. Hie­non­na kar­kit mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa.

3. Vat­kaa va­nil­ja­kas­ti­ke kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si ja yh­dis­tä sii­hen ka­ra­mel­li­rou­he ja mai­to­rah­ka. Maus­ta seos so­ke­ril­la.

4. Pane lii­va­te­leh­det li­ko­a­maan run­saa­seen kyl­mään ve­teen vii­dek­si mi­nuu­tik­si. Kuu­men­na ve­si­tilk­ka kat­ti­las­sa. Pu­ris­ta lii­va­te­leh­dis­tä yli­mää­räi­nen vesi pois ja liu­o­ta ne ve­teen. An­na jääh­tyä het­ken ai­kaa. Li­sää lii­va­te rah­ka­ka­ra­mel­li­se­ok­seen. Le­vi­tä täy­te kek­si­poh­jal­le ja nos­ta jää­kaap­piin hyy­ty­mään.

5. So­seu­ta va­del­mat sau­va­se­kot­ti­mel­la tai te­ho­se­koit­ti­mes­sa. Maus­ta so­ke­ril­la.

6. Pane lii­va­te­leh­det li­ko­a­maan run­saa­seen kyl­mään ve­teen vii­dek­si mi­nuu­tik­si. Kuu­men­na mehu kie­hu­vak­si kat­ti­las­sa. Pu­ris­ta lii­va­te­leh­dis­tä yli­mää­räi­nen vesi pois ja liu­o­ta ne me­huun. An­na jääh­tyä ja li­sää lii­va­te­se­os va­del­ma­so­see­seen. Kaa­da va­del­ma­ker­ros hyy­ty­neen täyt­teen pääl­le. An­na seis­tä jää­kaa­pis­sa vie­lä muu­ta­man tun­nin ajan, kun­nes va­del­ma­ker­ros on täy­sin hyy­ty­nyt. Ko­ris­te­le kak­ku mar­joil­la tai he­del­mil­lä.

Vink­ki! Voit val­mis­taa ka­kun jo edel­li­se­nä päi­vä­nä jää­kaap­piin odot­ta­maan. Hyy­te­lö­kak­ku­ja ei suo­si­tel­la pa­kas­tet­ta­vik­si, sil­lä nii­den ra­ken­ne saat­taa kär­siä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ