Pohja:
175 g suklaakeksejä
50 g voita
Täyte:
100 g Marianne-karkkeja tai valmista karamellirouhetta
2 1/2 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
1 prk (200 g) maitorahkaa
1/2 dl sokeria
5 liivatelehteä
3 rkl vettä
Päälle:
400 g vadelmia
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
1/2 dl punaista mehua
1. Sulata rasva ja siirrä odottamaan. Rouhi keksit muruiksi monitoimikoneella tai pakastepussissa, kaulimella painaen. Sekoita keksimurut ja rasvasula. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaapiin odottamaan.
2. Jos käytät kokonaisia makeisia, pane ne hetkeksi pakastimeen, sillä niitä on helpompi hienontaa hieman jäisinä. Hienonna karkit monitoimikoneessa.
3. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä siihen karamellirouhe ja maitorahka. Mausta seos sokerilla.
4. Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna vesitilkka kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne veteen. Anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää liivate rahkakaramelliseokseen. Levitä täyte keksipohjalle ja nosta jääkaappiin hyytymään.
5. Soseuta vadelmat sauvasekottimella tai tehosekoittimessa. Mausta sokerilla.
6. Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna mehu kiehuvaksi kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne mehuun. Anna jäähtyä ja lisää liivateseos vadelmasoseeseen. Kaada vadelmakerros hyytyneen täytteen päälle. Anna seistä jääkaapissa vielä muutaman tunnin ajan, kunnes vadelmakerros on täysin hyytynyt. Koristele kakku marjoilla tai hedelmillä.
Vinkki! Voit valmistaa kakun jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan. Hyytelökakkuja ei suositella pakastettaviksi, sillä niiden rakenne saattaa kärsiä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2