1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
2 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
1 1/2 dl tomusokeria
4 keltuaista
4 dl kuohu- tai vispikermaa
3 tl limemehutiivistettä
Lisäksi:
200 g karpaloita
Marenki:
4 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1. Mittaa kattilaan kookosmaito ja kuohukerma ja halkaistu vaniljatanko. Kiehauta seos. Vaahdota sokeri ja keltuaiset ja lisää kookosmaitoon koko ajan sekoittaen. Kuumenna miedolla lämmöllä pohjaa pitkin hämmentäen, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä.
2. Vaahdota kerma ja sekoita muutamassa erässä kookosmaitoseokseen. Mausta seos limemehulla. Soseuta puolet karpaloista. Lisää karpalosose ja kokonaiset karpalot jäädykemassaan. Jaa massa uuninkestäviin annosvuokiin. Jäädytä pakastimessa vähintään kaksi tuntia tai seuraavaan päivään.
3. Valmista marenki ennen tarjoilua. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri vähän kerrallaan. Vatkaa marenki tanakaksi ja kiiltäväksi. Ota jäädykkeet pakastimesta, pursota tai lusikoi marenkia niiden päälle. Laita vuoat heti 200 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi. Ota vuoat uunista, kun marenki on saanut hieman väriä. Tarjoa heti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2