Koti ja keittiö 11/2009
6 - 8 annosta
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
2 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
1 1/2 dl tomusokeria
4 keltuaista
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
Omenahilloke:
2 - 3 omenaa
tilkka vettä
3 rkl calvadosta
3 - 4 rkl ruokokidesokeria
ripaus kanelia
Marenki:
2 valkuaista
3/4 dl sokeria
Koristeluun:
kookoshiutaleita
1. Valmista omenahilloke. Kuori ja kuutioi omenat. Laita omenat, vesi ja mausteet kattilaan. Keitä seosta 10 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät. Jäähdytä.
2. Mittaa kattilaan kookosmaito, kuohukerma ja halkaistu vaniljatanko. Kiehauta seos. Vaahdota sokeri ja keltuaiset ja lisää kookosmaito-kermaseokseen koko ajan sekoittaen. Kuumenna miedolla lämmöllä pohjaa pitkin hämmentäen, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä.
3. Lisää mascarpone kookosmaitoseokseen. Jaa omenahilloke uuninkestäviin annosvuokiin. Kaada päälle jäädykemassa. Jäädytä pakastimessa vähintään kaksi tuntia tai seuraavaan päivään.
4. Valmista marenkikuorrute ennen tarjoilua. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on tanakkaa ja kiiltävää. Ota jäädykkeet pakastimesta ja pursota päälle marenkia. Laita vuoat 200 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes marenki saa hieman väriä. Tarjoa heti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2