Artikkeli

Koti ja keit­tiö 11/2009

Maren­ki­kuor­rut­teiset omena-kookosjäädykkeet

Valmista omenahilloke. Kuori ja kuutioi omenat. Laita omenat, vesi ja mausteet kattilaan. Keitä seosta 10 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät...

6 - 8 an­nos­ta

1 tlk (400 ml) koo­kos­mai­toa

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 va­nil­ja­tan­ko

1 1/2 dl to­mu­so­ke­ria

4 kel­tu­ais­ta

1 prk (250 g) mas­car­po­ne­juus­toa

Ome­na­hil­lo­ke:

2 - 3 ome­naa

tilk­ka vet­tä

3 rkl cal­va­dos­ta

3 - 4 rkl ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

ri­paus ka­ne­lia

Ma­ren­ki:

2 val­ku­ais­ta

3/4 dl so­ke­ria

Ko­ris­te­luun:

koo­kos­hiu­ta­lei­ta

1. Val­mis­ta ome­na­hil­lo­ke. Kuo­ri ja kuu­ti­oi ome­nat. Lai­ta ome­nat, vesi ja maus­teet kat­ti­laan. Kei­tä se­os­ta 10 mi­nuut­tia, kun­nes ome­nat peh­me­ne­vät. Jääh­dy­tä.

2. Mit­taa kat­ti­laan koo­kos­mai­to, kuo­hu­ker­ma ja hal­kais­tu va­nil­ja­tan­ko. Kie­hau­ta seos. Vaah­do­ta so­ke­ri ja kel­tu­ai­set ja li­sää koo­kos­mai­to-ker­ma­se­ok­seen koko ajan se­koit­ta­en. Kuu­men­na mie­dol­la läm­möl­lä poh­jaa pit­kin häm­men­tä­en, kun­nes seos sa­ke­nee. An­na jääh­tyä.

3. Li­sää mas­car­po­ne koo­kos­mai­to­se­ok­seen. Jaa ome­na­hil­lo­ke uu­nin­kes­tä­viin an­nos­vuo­kiin. Kaa­da pääl­le jää­dy­ke­mas­sa. Jää­dy­tä pa­kas­ti­mes­sa vä­hin­tään kak­si tun­tia tai seu­raa­vaan päi­vään.

4. Val­mis­ta ma­ren­ki­kuor­ru­te en­nen tar­joi­lua. Vaah­do­ta val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si. Li­sää so­ke­ri vä­hän ker­ral­laan. Jat­ka vat­kaa­mis­ta, kun­nes ma­ren­ki on ta­nak­kaa ja kiil­tä­vää. Ota jää­dyk­keet pa­kas­ti­mes­ta ja pur­so­ta pääl­le ma­ren­kia. Lai­ta vuo­at 200 as­tei­seen uu­niin muu­ta­mak­si mi­nuu­tik­si, kun­nes ma­ren­ki saa hie­man vä­riä. Tar­joa heti.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ