Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Marengilla kuorrutettu bataattikakku
40 min + kypsentämiseen ja jäähtymiseen 1 t 30 min • hieman työläs • noin 19 e
noin 12 palaa
4 dl bataattia raastettuna
200 g huoneenlämpöistä voita
3 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl rouhittuja pähkinöitä, esimerkiksi pistaasipähkinöitä
Italialainen marenki:
3 valkuaista
2 ½ dl sokeria
1 dl vettä
1. Mittaa bataattiraaste kattilaan. Lisää sen verran vettä, että bataatit peittyvät. Keitä 10 minuuttia. Laita siivilään ja painele kaikki vesi pois.
2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten seokseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, mausteet ja pähkinät keskenään. Lisää jauhoseosta ja bataattia vuorotellen voi-sokerivaahtoon. Kaada taikina kahteen halkaisijaltaan noin 20-senttiseen irtopohjavuokaan, joiden pohjille on pingotettu leivinpaperit.
3. Paista 175-asteisessa kiertoilmauunissa noin 35–45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Leikkaa kakkupohjat kahteen osaan.
4. Tee kuorrutus. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Laita lämpömittari kiehuvaan seokseen. Keitä, kunnes mittari osoittaa 120 astetta. Kaada sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisseokseen koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on paksua. Jatka vatkaamista vielä pienellä teholla, kunnes se jäähtyy huoneenlämpöiseksi.
5. Levitä kuorrutusta väliin ja päälle. Voit myös halutessasi peittää kakun kokonaan kuorrutuksella. Jos kuorrutusta jää yli, tarjoa se kakun kanssa. Voit halutessasi ruskistaa kuorrutuksen kevyesti kaasupolttimella.
Photography: Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2