Artikkeli

Mantelitryffelit

Sulata suklaa vesihauteessa. Kuumenna kerma erikseen ja yhdistä se sulaan suklaaseen...

1/2 dl ker­maa

200 g suk­laa­ta

200 g man­te­li­mas­saa

2 rkl man­te­li­li­köö­riä tai

kah­via

Pin­nal­le:

to­mu­so­ke­ria ja kaa­kao-

jau­het­ta

1. Su­la­ta suk­laa ve­si­hau­tees­sa. Kuu­men­na ker­ma erik­seen ja yh­dis­tä se su­laan suk­laa­seen.

2. Mu­ren­na suk­laa­se­ok­seen man­te­li­mas­sa ja ohen­na seos man­te­li­li­köö­ril­lä tai kah­vil­la. Vat­kaa kiil­tä­väk­si ja ota mas­sas­ta heti jäl­ki­ruo­ka­lu­si­kan ko­koi­sia no­ka­rei­ta.

3. Ta­put­te­le pyö­reik­si, ri­pot­te­le pin­nal­le to­mu­so­ke­ria ja kaa­ka­o­jau­het­ta ja pane kyl­mään jäh­met­ty­mään.

4. Jäl­ki­ruo­ak­si riit­tää yk­si isoh­ko tryf­fe­li­pal­le­ro hen­keä koh­ti, val­lan­kin jos sen seu­ra­na tar­jo­taan seu­raa­via val­ko­suk­laa- ja suk­laa­ki­nus­ki­herk­ku­kas­tik­kei­ta.

Vink­ki: Voit teh­dä se­ok­ses­ta myös ihan pie­niä pal­lo­ja ja tar­jo­ta ne na­mui­na erik­seen.

Koti ja keit­tiö 12/2002