SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT FABIAN BJÖRKKOTI JA KEITTIÖ 1-2/2016
4 annosta
8–12 baby gem -salaatinlehteä
Mantelitahna:
100 g kuorellisia manteleita
2 tl extra virgin -oliiviöljyä
½ tl sormisuolaa
Siemenseos:
2 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl pellavansiemeniä
¼ tl sormisuolaa
½ tl yrttimaustetta, esimerkiksi kuivattua basilikaa
1. Valmista ensin mantelitahna. Huuhtele mantelit, laita kulhoon ja kaada päälle reilusti vettä. Liota yön yli.
2. Kaada liotusvesi pois. Laita mantelit ja öljy tehosekoittimeen. Soseuta kunnes seos on sileän jämäkkää. Lisää tarvittaessa öljyä. Mausta suolalla.
3. Sekoita siemenet keskenään. Mausta suolalla ja yrtillä.
4. Laita salaatinlehdet tarjoiluvadille. Nosta niiden päälle mantelitahnaa. Viimeistele siemenseoksella.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2