Artikkeli

Manteli-sitruunakakku

Murskaa mantelilastut ja yhdistä seokseen jauhot...

160 g man­te­li­las­tu­ja

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri ja mehu

100 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

2 dl so­ke­ria

2 ka­nan­mu­naa

Ko­ris­te­luun:

(noin 1 dl le­mon curd-tah­naa)

to­mu­so­ke­ria

tuo­rei­ta or­vok­ke­ja

1. Murs­kaa man­te­li­las­tut ja yh­dis­tä se­ok­seen jau­hot.

2. Vaah­do­ta kes­ke­nään so­ke­ri ja ras­va.

3. Li­sää ka­nan­mu­nat yk­si­tel­len ja yh­dis­tä se­ok­seen lo­put ai­nek­set.

4. Ku­moa seos korp­pu­jau­ho­tet­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan ja pais­ta 175 as­tees­sa noin 60 mi­nuut­tia, tai kun­nes kak­ku on kyp­sää.

5. An­na ka­kun jääh­tyä ja voi­te­le pin­ta ha­lu­tes­sa­si sit­ruu­na­tah­nal­la. Ko­ris­te­le to­mu­so­ke­ril­la ja tar­joa.