Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK KOTI JA KEIT­TIÖ 12/2014  

Manteliset lumipallot

Pyöreät mante­li­pik­ku­leivät pyöritellään tomusokerissa paistamisen jälkeen.

noin 30 kpl

3 dl kuo­rit­tu­ja man­te­lei­ta

225 g suo­la­ton­ta voi­ta

2 ½ dl to­mu­so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

puo­len sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

¼ tl suo­laa

Li­säk­si:

2 ½ dl to­mu­so­ke­ria

1. Paah­da man­te­lit kui­val­la kuu­mal­la pan­nul­la. Jääh­dy­tä ja rou­hi man­te­lit.

2. Vaah­do­ta voi, so­ke­ri ja va­nil­ja­so­ke­ri. Li­sää jau­hot, raas­tet­tu sit­ruu­nan kuo­ri ja suo­la. Se­koi­ta lo­puk­si jouk­koon man­te­li­rou­he.

3. Pyö­rit­te­le pal­loik­si ja lai­ta ne lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pel­lil­le. Pais­ta uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

4. Pyö­rit­te­le pal­lot to­mu­so­ke­ris­sa.

Vii­ni­suo­si­tus: Sit­ruk­si­nen ja hu­na­jai­nen Krac­her Bee­re­naus­le­se Cuv­ée 2009, Itä­val­ta, 17,24 e (0,375 l)