MARI HARJULA • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 12/2014
noin 30 kpl
3 dl kuorittuja manteleita
225 g suolatonta voita
2 ½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
puolen sitruunan raastettu kuori
¼ tl suolaa
Lisäksi:
2 ½ dl tomusokeria
1. Paahda mantelit kuivalla kuumalla pannulla. Jäähdytä ja rouhi mantelit.
2. Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää jauhot, raastettu sitruunan kuori ja suola. Sekoita lopuksi joukkoon mantelirouhe.
3. Pyörittele palloiksi ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Pyörittele pallot tomusokerissa.
Viinisuositus: Sitruksinen ja hunajainen Kracher Beerenauslese Cuvée 2009, Itävalta, 17,24 e (0,375 l)
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2