MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN •KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 9/2014
200 g voita
3 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
150 g mantelimassaa
1 dl kermaa
Vuoan voiteluun:
voita tai margariinia
korppujauhoja
Päälle:
5–6 omenaa
2 rkl ruokosokeria
mantelilastuja
1. Sekoita munat yksitellen pehmeään voihin. Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta mantelimassa. Lisää kuivat aineet ja mantelimassa rasva-munaseokseen samalla sekoittaen. Lisää lopuksi kerma ja sekoita tasaiseksi.
2. Voitele ja korppujauhota kakku- tai leipävuoka. Vaihtoehtoisesti voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla. Lusikoi taikina vuokaan.
3. Lohko omenat ja painele vuokaan taikinan päälle ja sisään. Ripottele päälle ruokosokeria ja mantelilastuja.
4. Paista kakkua uunissa 200 asteessa 30–40 minuuttia, kunnes se on kypsä. Jäähdytä ja tarjoile.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2