Koti ja keittiö 6-7/2009
8 - 10 annosta
1 pkt (420 g) sitruunakakkuaineksia (Kungsörnen)
1 tl jauhettua inkivääriä
2 dl vettä
yhden sitruunan raastettu kuori
reilu 1 dl raparperihilloa tai raparperinpaloja
1/2 dl mantelilastuja
1 rkl sokeria tai ruokosokeria
Kardemumma-vaniljakastike:
1 pss (63 g) vaniljakastikeaineksia (Blå Band)
4 - 5 dl maitoa
1/4 tl kardemummaa
1. Kaada kakkuainesjauhot kulhoon, lisää inkivääri, vesi ja sitruunankuori ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Lusikoi taikinan päälle sinne tänne raparperihilloa tai painele taikinaan raparperinpaloja.
2. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja sokeria. Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.
3. Valmista vaniljakastike. Sekoita pussin sisältö maitoon ja mausta kardemummalla. Anna kastikkeen tekeytyä kylmässä ennen tarjoamista.
Vinkki! Voit valmistaa tortun myös muista muffini- tai sitruunakakkuaineksista pakkauksen ohjeen mukaan ja höystää raparperilla, sitruunalla ja mantelilastuilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2