Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 6-7/2006

Mansikka-vuohen­juus­tob­rusc­hetat

Leikkaa patonki viistosti viipaleiksi ja lado viipaleet leivinpaperille pellille. Levitä viipaleille hunajaa...

(noin 8 kpl)

puo­li­kas veh­nä- tai kau­ra­pa­ton­ki

200 g vuo­hen­juus­toa

8 man­sik­kaa

1 nek­ta­rii­ni tai per­sik­ka

noin 1 rkl hu­na­jaa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

tuo­ret­ta tim­ja­mia

1. Leik­kaa pa­ton­ki viis­tos­ti vii­pa­leik­si ja lado vii­pa­leet lei­vin­pa­pe­ril­le pel­lil­le. Le­vi­tä vii­pa­leil­le hu­na­jaa.

2. Vii­pa­loi vuo­hen­juus­to. Hal­kai­se man­si­kat. Hal­kai­se nek­ta­rii­ni tai per­sik­ka, pois­ta kivi ja leik­kaa he­del­mä­li­ha ohuik­si loh­koik­si.

3. Le­vi­tä kul­le­kin lei­pä­pa­lal­le en­sin 1–2 vii­pa­let­ta vuo­hen­juus­toa, nek­ta­rii­ni- tai per­sik­ka­loh­ko ja man­si­kan­puo­lik­kaat.

4. Gra­ti­noi lei­piä uu­nis­sa gril­li­vas­tuk­sen al­la 250 as­tees­sa noin 5 mi­nuut­tia. Rou­hai­se lei­vil­le mus­ta­pip­pu­ria ja pirs­ko­ta bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa ja vii­meis­te­le muu­ta­mal­la tim­ja­min­leh­del­lä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ