Artikkeli

Koti ja keit­tiö 05/05

Mansikka-valko­suk­laa­lei­vokset

8-10 kpl

Poh­ja:

2 mu­naa

3/4 dl so­ke­ria

1/2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

Val­ko­suk­laa­täy­te:

5 lii­va­te­leh­teä

200 g val­ko­suk­laa­ta su­la­tet­tu­na

250 g mas­car­po­ne­juus­toa

1 rkl Coint­re­au-li­köö­riä

2 dl kuo­hu- tai vis­pi­ker­maa

Pin­nal­le:

noin 500 g man­si­koi­ta

Kiil­le:

2 dl vet­tä

1 dl hyy­te­lö­so­ke­ria

1. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri vaah­dok­si. Yh­dis­tä kui­vat ai­neet ja li­sää ne va­ro­vas­ti se­koit­ta­en tai­ki­naan. Le­vi­tä tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun ne­li­ön muo­toi­seen (20 x 30 cm) vuo­kaan. Pais­ta 200 as­tees­sa noin 8–10 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

2. Val­mis­ta täy­te. Lai­ta lii­va­te­leh­det kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan. Su­la­ta val­ko­suk­laa ve­si­hau­tees­sa tai pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa lie­del­lä. An­na jääh­tyä het­ki ja se­koi­ta jouk­koon mas­car­po­ne­juus­to ja li­köö­ri. Pu­ris­ta lii­va­te­leh­dis­tä yli­mää­räi­nen vesi ja liu­o­ta ne tilk­kaan kuu­maa vet­tä. Li­sää lii­va­te­se­os suk­laa­se­ok­seen ohu­e­na nau­ha­na koko ajan se­koit­ta­en. Vaah­do­ta ker­ma ja li­sää myös se suk­laa­se­ok­seen. Le­vi­tä val­ko­suk­laa­täy­te poh­jan pääl­le.

3. Vii­pa­loi pe­ra­tut man­si­kat ja aset­te­le kau­niis­ti täyt­teen pääl­le.

4. Val­mis­ta hyy­te­lö­so­ke­ri­kuor­ru­tus. Kie­hau­ta vesi kat­ti­las­sa ja li­sää sii­hen hyy­te­lö­so­ke­ri koko ajan se­koit­ta­en. Kun lie­mi kie­hah­taa uu­del­leen, nos­ta kat­ti­la lie­del­tä ja an­na jääh­tyä 2–4 mi­nuut­tia. Le­vi­tä kiil­le man­si­koi­den pääl­le. An­na jäh­met­tyä jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään 2 tun­tia, mie­lel­lään seu­raa­vaan päi­vään.

5. Leik­kaa ne­li­ön muo­toi­sik­si an­nos­pa­loik­si.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ