Koti ja keittiö 05/05
8-10 kpl
Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Valkosuklaatäyte:
5 liivatelehteä
200 g valkosuklaata sulatettuna
250 g mascarponejuustoa
1 rkl Cointreau-likööriä
2 dl kuohu- tai vispikermaa
Pinnalle:
noin 500 g mansikoita
Kiille:
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne varovasti sekoittaen taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun neliön muotoiseen (20 x 30 cm) vuokaan. Paista 200 asteessa noin 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai paksupohjaisessa kattilassa liedellä. Anna jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon mascarponejuusto ja likööri. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne tilkkaan kuumaa vettä. Lisää liivateseos suklaaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vaahdota kerma ja lisää myös se suklaaseokseen. Levitä valkosuklaatäyte pohjan päälle.
3. Viipaloi peratut mansikat ja asettele kauniisti täytteen päälle.
4. Valmista hyytelösokerikuorrutus. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää siihen hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä 2–4 minuuttia. Levitä kiille mansikoiden päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
5. Leikkaa neliön muotoisiksi annospaloiksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2