Artikkeli

Mansikka-raparperihilloke

250 g ra­par­pe­ria

2 dl man­si­koi­ta

1 1/2 dl so­ke­ria

1 dl vet­tä

1. Pese ja pa­loit­te­le ra­par­pe­rit. Per­kaa ja pil­ko man­si­kat.

2. Mit­taa kat­ti­laan so­ke­ri ja vesi ja kei­tä so­ke­ri­lien­tä 5-10 mi­nuut­tia. Li­sää ra­par­pe­ri­pa­lat ja man­si­kat ja an­na nii­den kuu­men­tua noin 10 mi­nuu­tin ajan. Väl­tä se­koit­ta­mis­ta.

3. Töl­ki­tä hil­lo­ke hy­vin pes­tyi­hin, kuu­men­net­tui­hin tölk­kei­hin ja sul­je kan­net huo­lel­li­ses­ti.

4.Tar­joi­le esi­mer­kik­si va­nil­ja-koo­kos­jää­te­lön kera (kts. Ruo­ka­oh­jeet/Jäl­ki­ruo­at).