8-10 annosta
Pohja:
150 g voita
3/4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 litra mansikoita
1 muna
2 dl ranskankermaa
1/2 dl sokeria
1 vaniljatangon siemenet
tai 2 tl aitoa vaniljasokeria
1. Valmista ensin pohjataikina. Sekoita kuivat aineet ja nypi joukkoon voi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele tai kauli taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin.
2. Valmista täyte. Sekoita muna, ranskankerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen siemenet täytteeseen.
3. Perkaa ja halkaise mansikat. Kaada täyte vuokaan ja laita päälle mansikat leikkauspinta ylöspäin.
4. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2