Artikkeli

Mansikkapiirakka

Valmista ensin pohjataikina. Sekoita kuivat aineet ja nypi joukkoon voi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi...

8-10 an­nos­ta

Poh­ja:

150 g voi­ta

3/4 dl so­ke­ria

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

2 rkl kyl­mää vet­tä

Täy­te:

1 lit­ra man­si­koi­ta

1 muna

2 dl rans­kan­ker­maa

1/2 dl so­ke­ria

1 va­nil­ja­tan­gon sie­me­net

tai 2 tl ai­toa va­nil­ja­so­ke­ria

1. Val­mis­ta en­sin poh­ja­tai­ki­na. Se­koi­ta kui­vat ai­neet ja nypi jouk­koon voi. Li­sää kyl­mä vesi ja se­koi­ta tai­ki­na no­pe­as­ti ta­sai­sek­si. Pai­ne­le tai kau­li tai­ki­na pii­rak­ka­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le ja lai­ta jää­kaap­piin.

2. Val­mis­ta täy­te. Se­koi­ta muna, rans­kan­ker­ma ja so­ke­ri. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko ja raa­pu­ta sen sie­me­net täyt­tee­seen.

3. Per­kaa ja hal­kai­se man­si­kat. Kaa­da täy­te vuo­kaan ja lai­ta pääl­le man­si­kat leik­kaus­pin­ta ylös­päin.

4. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 25 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ