Koti ja keittiö 8/2009Kuva: Ullamaija Hänninen
6 - 8 annosta
1 l mansikoita
100 g amaretti- tai savoiardikeksejä
1 dl pistaasipähkinöitä
4 dl vispikermaa
1 pkt (250 g) mascarponejuustoa
1 vaniljatanko
1 dl tomusokeria
(2 liivatelehteä)
1. Leikkaa puolet mansikoista pieniksi paloiksi ja soseuta puolet. Murskaa keksit ja rouhi pähkinät.
2. Vaahdota kerma ja lisää mascarponejuusto. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisus kermaseokseen. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi.
3. Voit lisätä massaan kaksi liivatelehteä. Liivatelehdet pitävät jäädykkeen koossa tarjoiltaessa, kun jäädyke sulaa. Liota niitä kylmässä vedessä hetki, purista ylimääräinen vesi pois ja liuota tilkkaan kuumaa vettä. Lisää liivateseos jäädykemassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
4. Laita kelmulla vuorattuun pitkänomaiseen vuokaan kerroksittain jäädykemassaa, keksi- ja pistaasirouhetta sekä mansikkasosetta ja paloiteltuja mansikoita. Peitä vuoka kelmulla ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoamista.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2