Koti ja keittiö 6-7/2008
24 kpl
Pohja:
75 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
4 keltuaista
puolen sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa
Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
Päälle:
150 g mansikoita
100 g raparperia
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset vaahtoon yksitellen. Lisää sitruunan kuori ja mehu.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon parissa erässä. Lisää lopuksi maito ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ohueksi, noin 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa sokeri ja vaahdota, kunnes seos on marenkimaista. Levitä marenkiseos pohjan päälle.
5. Poista mansikoista kannat ja paloittele marjat. Viipaloi raparperit. Levitä mansikat ja raparperit marenkikerroksen päälle.
6. Paista torttua uunissa 150 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes se on kypsää.
7. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2