Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2008

Mansikka-marenkipalat

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset vaahtoon yksitellen. Lisää sitruunan kuori ja mehu...

24 kpl

Poh­ja:

75 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 dl so­ke­ria

4 kel­tu­ais­ta

puo­len sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri ja mehu

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

2 rkl mai­toa

Ma­ren­ki:

4 val­ku­ais­ta

2 dl so­ke­ria

Pääl­le:

150 g man­si­koi­ta

100 g ra­par­pe­ria

1. Vaah­do­ta peh­meä ras­va ja so­ke­ri. Li­sää kel­tu­ai­set vaah­toon yk­si­tel­len. Li­sää sit­ruu­nan kuo­ri ja mehu.

2. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää vaah­toon pa­ris­sa eräs­sä. Li­sää lo­puk­si mai­to ja se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si.

3. Le­vi­tä tai­ki­na pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le ohu­ek­si, noin 30 x 40 cm:n ko­koi­sek­si le­vyk­si.

4. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si. Li­sää lop­pu­vai­hees­sa so­ke­ri ja vaah­do­ta, kun­nes seos on ma­ren­ki­mais­ta. Le­vi­tä ma­ren­ki­se­os poh­jan pääl­le.

5. Pois­ta man­si­kois­ta kan­nat ja pa­loit­te­le mar­jat. Vii­pa­loi ra­par­pe­rit. Le­vi­tä man­si­kat ja ra­par­pe­rit ma­ren­ki­ker­rok­sen pääl­le.

6. Pais­ta tort­tua uu­nis­sa 150 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia, kun­nes se on kyp­sää.

7. An­na jääh­tyä ja leik­kaa an­nos­pa­loik­si.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ