Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2008

Mansikka-mantelipullat

Valmista pullataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, suola, sokeri ja kardemumma...

Noin 30 kpl

1/2 l mai­toa

50 g hii­vaa

2 tl suo­laa

1-2 mu­naa

1 1/2- 2 dl so­ke­ria

1-2 rkl kar­de­mum­maa

13-15 dl veh­nä­jau­ho­ja

150-200 mar­ga­rii­nia tai voi­ta

Man­te­li­täy­te:

75 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 kel­tu­ai­nen

50 g man­te­li­mas­saa

1/2 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

Man­sik­ka­täy­te:

1/2 l man­si­koi­ta

1 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

Voi­te­luun:

1 muna

Pääl­le:

man­te­li­las­tu­ja

ra­e­so­ke­ria

1. Val­mis­ta pul­la­tai­ki­na. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon. Li­sää mu­nat, suo­la, so­ke­ri ja kar­de­mum­ma. Li­sää jau­ho­ja vä­hin erin ja vai­vaa hy­vin, jot­ta tai­ki­naan saa­daan kun­non sit­ko. Li­sää lo­puk­si peh­meä ras­va. Vai­vaa tai­ki­naa kun­nes se on kim­moi­saa. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta pei­tet­ty­nä kak­sin­ker­tai­sek­si.

2. Peh­men­nä man­te­li­täyt­teen ras­va ja li­sää jouk­koon kel­tu­ai­nen. Raas­ta man­te­li­mas­sa. Li­sää man­te­li­mas­sa ja fa­rii­ni­so­ke­ri ras­va-kel­tu­ais­se­ok­seen ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

3. Pois­ta man­si­kois­ta kan­nat ja pa­loit­te­le man­si­kat. Se­koi­ta jouk­koon pe­ru­na­jau­hot.

4. Kau­li pul­la­tai­ki­na ohu­ek­si le­vyk­si. Le­vi­tä pääl­le man­te­li­täy­te ja ri­pot­te­le man­si­kat. Kää­ri rul­lal­le ja leik­kaa rul­la noin puo­len­tois­ta sen­tin vii­pa­leik­si. Lai­ta kier­teet muf­fi­ni­vuo­kiin pel­lil­le. An­na het­ken ko­ho­ta.

5. Voi­te­le pul­lat mu­nal­la ja ri­pot­te­le pääl­le ra­e­so­ke­ria.

6. Pais­ta uu­nis­sa 225 as­tees­sa 15-20 mi­nuut­tia.