Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2008

Mansikkaletut ja appelsiini-siiderisiirappi

Valmista lettutaikina. Yhdistä siideriin jauhot, rikotut munat, sokeri ja ripaus suolaa...

(4:lle)

5 dl man­si­kan ma­kuis­ta sii­de­riä

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 mu­naa

2 rkl so­ke­ria

ri­paus suo­laa

Pais­ta­mi­seen:

voi­su­laa

Täy­te:

2 dl vaah­tou­tu­vaa ker­ma­val­mis­tet­ta tai kuo­hu­ker­maa

250 g mas­car­po­ne­juus­toa

2 rkl so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

noin 2 dl tuo­rei­ta man­si­koi­ta

Sii­rap­pi:

1 dl ap­pel­sii­ni­me­hua

1/2 dl sii­de­riä

1 ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri

1 1/2 dl so­ke­ria

1. Val­mis­ta let­tu­tai­ki­na. Yh­dis­tä sii­de­riin jau­hot, ri­ko­tut mu­nat, so­ke­ri ja ri­paus suo­laa.

2. Pane tai­ki­na pei­tet­ty­nä si­vuun noin 20 mi­nuu­tik­si.

3. Pais­ta le­tut isol­la pan­nul­la.

4. Val­mis­ta sii­rap­pi. Pane ai­nek­set kat­ti­laan ja an­na se­ok­sen kie­hua hil­jai­sel­la läm­möl­lä, kun­nes se on sii­rap­pi­mais­ta. Nos­ta si­vuun ja an­na jääh­tyä.

5. Val­mis­ta täy­te. Vaah­do­ta ker­ma, li­sää mas­car­po­ne­juus­to. Maus­ta seos so­ke­ril­la ja va­nil­ja­so­ke­ril­la. Li­sää täyt­tee­seen pil­ko­tut man­si­kat.

6. Pane jääh­ty­nei­den let­tu­jen si­sään noin 2 rkl täy­tet­tä ja kää­ri nyy­teik­si. Ase­ta tar­jol­le ja va­lu­ta pin­nal­le ap­pel­sii­ni-sii­de­ri­sii­rap­pia.