Koti ja keittiö 8/2008
(4:lle)
5 dl mansikan makuista siideriä
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 munaa
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
Paistamiseen:
voisulaa
Täyte:
2 dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta tai kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
noin 2 dl tuoreita mansikoita
Siirappi:
1 dl appelsiinimehua
1/2 dl siideriä
1 appelsiinin raastettu kuori
1 1/2 dl sokeria
1. Valmista lettutaikina. Yhdistä siideriin jauhot, rikotut munat, sokeri ja ripaus suolaa.
2. Pane taikina peitettynä sivuun noin 20 minuutiksi.
3. Paista letut isolla pannulla.
4. Valmista siirappi. Pane ainekset kattilaan ja anna seoksen kiehua hiljaisella lämmöllä, kunnes se on siirappimaista. Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
5. Valmista täyte. Vaahdota kerma, lisää mascarponejuusto. Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää täytteeseen pilkotut mansikat.
6. Pane jäähtyneiden lettujen sisään noin 2 rkl täytettä ja kääri nyyteiksi. Aseta tarjolle ja valuta pinnalle appelsiini-siiderisiirappia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2