Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2008Kuva: Han­na Im­mo­nen

Mansikkakakku

Man­sik­ka­mous­se­kak­ku

10-15 an­nos­ta

Kää­re­tort­tu­poh­ja:

4 mu­naa

1 1/2 dl so­ke­ria

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Täy­te:

8 lii­va­te­leh­teä

2 d vis­pi­ker­maa

250 g mas­car­po­ne­juus­toa

200 g rans­kan­ker­maa

3/4 dl to­mu­so­ke­ria

2-3 dl (200 g) man­si­koi­ta so­seu­tet­tu­na

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

1 va­nil­ja­tan­gon sie­me­net

Pääl­le:

1 l tuo­rei­ta man­si­koi­ta

min­tun­leh­tiä

Kiil­le:

1 1/2 dl vet­tä

1/2 dl sit­ruu­na­me­hua

1 dl hyy­te­lö­so­ke­ria

1. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää vaah­toon ke­vy­es­ti se­koit­ta­en. Le­vi­tä tai­ki­na pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le. Pais­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la 225 as­tees­sa 6-8 mi­nuut­tia. Ku­moa tort­tu­le­vy so­ke­roi­dul­le lei­vin­pa­pe­ril­le. Ir­ro­ta alus­ta­na ol­lut lei­vin­pa­pe­ri ja an­na tor­tun hie­man jääh­tyä.

2. Leik­kaa tort­tu­poh­jas­ta kak­si ir­to­poh­ja­vuo­an ko­kois­ta pa­laa. Voit koo­ta ka­kun alim­mai­sen le­vyn myös pa­lois­ta. Leik­kaa lei­vin­pa­pe­ris­ta ir­to­poh­ja­vuo­an ko­koi­nen pala ja lai­ta se vuo­kaan. Pai­na pääl­le toi­nen kak­ku­le­vy.

3. Val­mis­ta täy­te. Lai­ta lii­va­te­leh­det kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan. Vaah­do­ta ker­ma. Se­koi­ta mas­car­po­ne­juus­to, rans­kan­ker­ma ja so­ke­ri kes­ke­nään ja li­sää ker­ma­vaah­toon.

4. Ota 1/3 osa täyt­tees­tä eril­leen ja raa­pu­ta jouk­koon hal­kais­tun va­nil­ja­tan­gon si­sus. Liu­o­ta kol­me lii­va­te­leh­teä

tilk­kaan kuu­maa vet­tä ja li­sää va­nil­ja­mous­sen jouk­koon ohu­e­na nau­ha­na koko ajan se­koit­ta­en.

5. Li­sää lo­pun (2/3 osan) täyt­teen jouk­koon man­sik­ka­so­se ja sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri. Liu­o­ta lo­put vii­si lii­va­te­leh­teä tilk­kaan kuu­maa vet­tä ja li­sää seos ohu­e­na nau­ha­na

man­sik­ka­mous­sen jouk­koon. Se­koi­ta ta­sai­sek­si.

6. Le­vi­tä man­sik­ka­mous­se­täy­te kak­ku­le­vyl­le vuo­kaan. Pai­na sen pääl­le toi­nen kak­ku­le­vy ja le­vi­tä pääl­le va­nil­ja­mous­se­täy­te. Pei­tä kel­mul­la ja an­na ka­kun jäh­met­tyä jää­kaa­pis­sa seu­raa­vaan päi­vään.

7. Pois­ta man­si­kois­ta kan­nat ja pa­loit­te­le man­si­kat. Lai­ta man­si­koi­ta ka­kun pääl­le ke­ko­mai­ses­ti. Val­mis­ta kiil­le. Kie­hau­ta vesi ja sit­ruu­na­me­hu kat­ti­las­sa. Li­sää hyy­te­lö­so­ke­ri ja an­na kie­hah­taa uu­del­leen. Le­vi­tä kiil­le man­si­koi­den pääl­le pul­la­su­din tai lu­si­kan avul­la. Vii­meis­te­le min­tun leh­dil­lä.

Lue Myös

Mansik­kac­la­foutis

Raparperi-rosmariinihillo

Raparperi-kookos­juus­to­kakut

Mansik­kac­la­foutis

Raparperi-rosmariinihillo

Raparperi-kookos­juus­to­kakut

Raparperi-mantelitorttu

Valkosuklainen mansikkakakku

Minttusuklaa-päärynämuffinit

Tarte tatin raparperista

Punaherukka-maren­ki­pais­tokset

Raparperi-mantelitorttu

Tarte tatin raparperista

Punaherukka-maren­ki­pais­tokset

Raparperi-mantelitorttu

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2021

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Näin sisustat keltaisella

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Raikkaat sitruunaruudut

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Uuden kodin vanhat seinät

Kaunis paketti on puoli lahjaa: kurkista ideat!

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2021

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Näin sisustat keltaisella

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Raikkaat sitruunaruudut

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Uuden kodin vanhat seinät

Kaunis paketti on puoli lahjaa: kurkista ideat!

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.