Koti ja keittiö 6-7/2008Kuva: Hanna Immonen
Mansikkamoussekakku
10-15 annosta
Kääretorttupohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
8 liivatelehteä
2 d vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
200 g ranskankermaa
3/4 dl tomusokeria
2-3 dl (200 g) mansikoita soseutettuna
yhden sitruunan raastettu kuori
1 vaniljatangon siemenet
Päälle:
1 l tuoreita mansikoita
mintunlehtiä
Kiille:
1 1/2 dl vettä
1/2 dl sitruunamehua
1 dl hyytelösokeria
1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina pellille leivinpaperille. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota alustana ollut leivinpaperi ja anna tortun hieman jäähtyä.
2. Leikkaa torttupohjasta kaksi irtopohjavuoan kokoista palaa. Voit koota kakun alimmaisen levyn myös paloista. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan kokoinen pala ja laita se vuokaan. Paina päälle toinen kakkulevy.
3. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Sekoita mascarponejuusto, ranskankerma ja sokeri keskenään ja lisää kermavaahtoon.
4. Ota 1/3 osa täytteestä erilleen ja raaputa joukkoon halkaistun vaniljatangon sisus. Liuota kolme liivatelehteä
tilkkaan kuumaa vettä ja lisää vaniljamoussen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
5. Lisää lopun (2/3 osan) täytteen joukkoon mansikkasose ja sitruunan raastettu kuori. Liuota loput viisi liivatelehteä tilkkaan kuumaa vettä ja lisää seos ohuena nauhana
mansikkamoussen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
6. Levitä mansikkamoussetäyte kakkulevylle vuokaan. Paina sen päälle toinen kakkulevy ja levitä päälle vaniljamoussetäyte. Peitä kelmulla ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
7. Poista mansikoista kannat ja paloittele mansikat. Laita mansikoita kakun päälle kekomaisesti. Valmista kiille. Kiehauta vesi ja sitruunamehu kattilassa. Lisää hyytelösokeri ja anna kiehahtaa uudelleen. Levitä kiille mansikoiden päälle pullasudin tai lusikan avulla. Viimeistele mintun lehdillä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2