Koti ja keittiö 3/2010 MARI HARJULA | KUVA ULLAMAIJA HÄNNINEN
(noin 2 1/2 l valmista juomaa)
Mehu:
1 1/2 l mansikoita
2 l vettä
1 ruukku tuoretta minttua
4 dl sokeria
yhden sitruunan mehu
Lisäksi:
noin 3 dl sitruunalimonadia
noin 3 dl kivennäisvettä
1. Mittaa marjat ja vesi kattilaan. Pakastemarjat voit laittaa kohmeisena. Lisää mintun oksat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15–20 minuuttia.
2. Siivilöi juoma, lisää sokeri ja sitruunanmehu. Jäähdytä, pullota ja säilytä viileässä. Mehu säilyy noin viikon.
3. Laimenna limonadilla ja kivennäisvedellä juuri ennen tarjoilua.
Vinkki! Teippaa tai liimaa erilaiset paperipannat mehupullojen ympärille, jotta juhlajuomat eivät mene sekaisin.
Aika: noin 30 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2