Ruokaohjeet Suvi Rüster tyyli Milla Kuusinen kuvat Fabian Björk
Mansikkainen piimäjuustokakku
4 annosta
Pohja:
175 g suklaakeksejä
50 g sulatettua voita
Täyte:
6 liivatelehteä
1 luomusitruunan raastettu kuori + 3 rkl mehua
3 dl piimää, rasvaa 1 %
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Mansikkasose:
250 g mansikoita
½ dl sokeria
Koristeeksi:
mintun, sitruunamelissan tai kanelibasilikan lehtiä
tuoreita mansikoita
1. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunojen väliin.
2. Hienonna keksit monitoimikoneen terällä tai painelemalla kaulimella suljettavassa pakastuspussissa hienoksi muruksi. Sekoita keksimurut ja sulatettu voi kulhossa. Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kulhossa 10 minuuttia.
4. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita piimä, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuoriraaste kulhossa. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.
5. Kuumenna sitruunamehu kattilassa tai mikrossa. Purista liivatteet mehun joukkoon. Sekoittele, kunnes seos on juoksevaa ja tasaista. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
6. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta. Peitä vuoka tuorekelmulla tai lautasella ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 6 tunniksi.
7. Vedä muovilastalla tai veitsellä kakun reunat irti vuoan reunoista. Avaa vuoka. Nosta kakku tarjoiluvadille. Vedä leivinpaperi pois kakun alta.
8. Poista mansikoista kannat. Soseuta mansikat sokerin kanssa tasaiseksi kastikkeeksi. Valuta kastiketta kakun päälle. Tarjoile loput kastikkeesta kastikekannusta erikseen. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja yrteillä.
Valmistusaika: 25 min + hyytyminen 6 t
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 10 e
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ