Artikkeli

Ruo­ka­oh­jeet Suvi Rüster tyy­li Mil­la Kuu­si­nen ku­vat Fa­bi­an Björk

Mansikkainen piimäjuustokakku on raikas kesäherkku

Piimällä raikastettu tuorejuustokakku ja mansikat ovat kesän makein yhdistelmä. Liivatteella hyydytetty juustokakku ei kestä helteessä odottelua, joten nosta kakku tarjolle vasta juuri ennen tarjoilua.

Man­sik­kai­nen pii­mä­juus­to­kak­ku

4 an­nos­ta

Poh­ja:

175 g suk­laa­kek­se­jä

50 g su­la­tet­tua voi­ta

Täy­te:

6 lii­va­te­leh­teä

1 luo­mu­sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri + 3 rkl me­hua

3 dl pii­mää, ras­vaa 1 %

1 dl so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

200 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

Man­sik­ka­so­se:

250 g man­si­koi­ta

½ dl so­ke­ria

Ko­ris­teek­si:

min­tun, sit­ruu­na­me­lis­san tai ka­ne­li­ba­si­li­kan leh­tiä

tuo­rei­ta man­si­koi­ta

1. Ase­ta lei­vin­pa­pe­ri ir­to­poh­ja­vuo­an (Ø 22 cm) poh­jan ja reu­no­jen vä­liin.

2. Hie­non­na kek­sit mo­ni­toi­mi­ko­neen te­räl­lä tai pai­ne­le­mal­la kau­li­mel­la sul­jet­ta­vas­sa pa­kas­tus­pus­sis­sa hie­nok­si mu­ruk­si. Se­koi­ta kek­si­mu­rut ja su­la­tet­tu voi kul­hos­sa. Pai­ne­le kek­si­se­os tii­viis­ti vuo­an poh­jal­le. Nos­ta vuo­ka jää­kaap­piin täyt­teen teon ajak­si.

3. Li­o­ta lii­va­te­leh­tiä kyl­mäs­sä ve­des­sä kul­hos­sa 10 mi­nuut­tia.

4. Pese sit­ruu­na, raas­ta kuo­ri ja pu­ris­ta mehu. Se­koi­ta pii­mä, so­ke­ri, va­nil­ja­so­ke­ri ja sit­ruu­nan­kuo­ri­raas­te kul­hos­sa. Li­sää jouk­koon tuo­re­juus­to ja vat­kaa ta­sai­sek­si.

5. Kuu­men­na sit­ruu­na­me­hu kat­ti­las­sa tai mik­ros­sa. Pu­ris­ta lii­vat­teet me­hun jouk­koon. Se­koit­te­le, kun­nes seos on juok­se­vaa ja ta­sais­ta. Jääh­dy­tä kä­den­läm­pöi­sek­si. Kaa­da lii­va­te­se­os täyt­teen jouk­koon ohu­e­na nau­ha­na koko ajan se­koit­ta­en.

6. Kaa­da täy­te kek­si­poh­jan pääl­le vuo­kaan. Ta­soi­ta pin­ta. Pei­tä vuo­ka tuo­re­kel­mul­la tai lau­ta­sel­la ja nos­ta jää­kaap­piin hyy­ty­mään vä­hin­tään 6 tun­nik­si.

7. Vedä muo­vi­las­tal­la tai veit­sel­lä ka­kun reu­nat ir­ti vuo­an reu­nois­ta. Avaa vuo­ka. Nos­ta kak­ku tar­joi­lu­va­dil­le. Vedä lei­vin­pa­pe­ri pois ka­kun al­ta.

8. Pois­ta man­si­kois­ta kan­nat. So­seu­ta man­si­kat so­ke­rin kans­sa ta­sai­sek­si kas­tik­keek­si. Va­lu­ta kas­ti­ket­ta ka­kun pääl­le. Tar­joi­le lo­put kas­tik­kees­ta kas­ti­ke­kan­nus­ta erik­seen. Ko­ris­te­le kak­ku tuo­reil­la man­si­koil­la ja yr­teil­lä.

Val­mis­tu­sai­ka: 25 min + hyy­ty­mi­nen 6 t

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 10 e