Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vau­sa­vus­ta­ja Jo­han­na Va­na­mo

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Mansikkainen jogurtti-juustokakku

Jogurttinen juustokakku valmistetaan rennosti suoraan uunivuokaan, maustetaan hunajalla ja viimeistellään kunnon keolla mansikoita.

10–12 an­nos­ta

150 g ka­ne­li­kek­se­jä (LU Bas­tog­ne)

85 g voi­su­laa

3 dl kreik­ka­lais­ta tai turk­ki­lais­ta maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

600 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa (Phi­la­delp­hia)

3 ka­nan­mu­naa

1 sit­ruu­nan kuo­ri­raas­te

½ dl juok­se­vaa hu­na­jaa

2 dl so­ke­ria

Tar­joi­luun:

man­si­koi­ta

min­tun­leh­tiä

1. Läm­mi­tä uu­ni 175 as­tee­seen.

2. Murs­kaa kek­sit. Se­koi­ta voi­su­lan kans­sa. Pai­ne­le seos uu­ni­vuo­an poh­jal­le. Pais­ta 5 mi­nuut­tia.

3. Lai­ta jo­gurt­ti ja tuo­re­juus­to kul­hoon. Vat­kaa säh­kö­vat­kai­mel­la ta­sai­sek­si. Li­sää mu­nat yk­si­tel­len vat­ka­ten. Maus­ta seos sit­ruu­nan­kuo­rel­la, hu­na­jal­la ja so­ke­ril­la.

4. Le­vi­tä seos vuo­kaan kek­si­poh­jal­le. Pei­tä fo­li­ol­la ja jat­ka pais­ta­mis­ta noin 45 mi­nuut­tia. Pois­ta fo­lio ja jat­ka pais­ta­mis­ta vie­lä noin 10 mi­nuut­tia tai kun­nes pais­tos saa kau­niin vä­rin pin­taan ja on hyy­ty­nyt. Huo­mi­oi, et­tä kak­ku hyy­tyy li­sää jääh­ty­es­sään.

5. An­na jääh­tyä. Vii­meis­te­le min­tul­la. Tar­joa man­si­koi­den kans­sa.

Vai­keu­sas­te: hel­poh­ko

Val­mis­tu­sai­ka: 20 mi­nuut­tia + 1,5 tun­tia

Hin­ta: noin 15 eu­roa