Toimittaja Sanna Kekäläinen
Kuvausavustaja Johanna Vanamo
Kuvat Fabian Björk
10–12 annosta
150 g kanelikeksejä (LU Bastogne)
85 g voisulaa
3 dl kreikkalaista tai turkkilaista maustamatonta jogurttia
600 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
3 kananmunaa
1 sitruunan kuoriraaste
½ dl juoksevaa hunajaa
2 dl sokeria
Tarjoiluun:
mansikoita
mintunlehtiä
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Murskaa keksit. Sekoita voisulan kanssa. Painele seos uunivuoan pohjalle. Paista 5 minuuttia.
3. Laita jogurtti ja tuorejuusto kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Mausta seos sitruunankuorella, hunajalla ja sokerilla.
4. Levitä seos vuokaan keksipohjalle. Peitä foliolla ja jatka paistamista noin 45 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia tai kunnes paistos saa kauniin värin pintaan ja on hyytynyt. Huomioi, että kakku hyytyy lisää jäähtyessään.
5. Anna jäähtyä. Viimeistele mintulla. Tarjoa mansikoiden kanssa.
Vaikeusaste: helpohko
Valmistusaika: 20 minuuttia + 1,5 tuntia
Hinta: noin 15 euroa
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2