Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Mansikka-cookiespaistos on ihana jälkiruoka jäätelön kera

Cookies-taikinapalat paistuvat mansik­ka­pais­tok­sessa rapeiksi päältä ja jäävät sisältä ihanan taikinamaisiksi. Ripaus inkivääriä muuttaa puutarhamansikan makua metsä­man­sik­kai­seksi. Paistoksen voi valmistaa myös jokaiselle herkuttelijalle omaan pieneen annosvuokaan.

Man­sik­ka-coo­kies­pais­tos

30 min . help­po . 10 e

4 an­nos­ta

1 pkt (250 g) pa­kas­te­coo­kies­tai­ki­naa

1 l man­si­koi­ta

2 rkl so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

½ tl jau­het­tua in­ki­vää­riä

Li­säk­si:

to­mu­so­ke­ria

va­nil­ja­jää­te­löä

1. Ota coo­kies­tai­ki­na huo­neen­läm­pöön su­la­maan var­tik­si.

2. Puh­dis­ta man­si­kat, pois­ta kan­nat ja leik­kaa loh­koik­si.

3. Le­vi­tä uu­ni­vuo­kaan man­si­kat, so­ke­ri, va­nil­ja­so­ke­ri ja in­ki­vää­ri.

4. Vii­pa­loi coo­kies­tai­ki­na ja nos­te­le pa­lo­ja man­si­koi­den se­kaan.

5. Kyp­sen­nä 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 10–15 mi­nuut­tia, kun­nes coo­kies­tai­ki­na­pa­lat ovat pin­nal­ta kyp­sy­neet. Sii­vi­löi ha­lu­tes­sa­si pääl­le to­mu­so­ke­ria. Tar­joi­le läm­pi­mä­nä va­nil­ja­jää­te­lön kans­sa.