Artikkeli

Mango-vaniljakiisseli

Valmista ensin mangokiisseli. Mittaa kattilaan mehu, perunajauhot ja sokeri...

Man­go­kiis­se­li:

5 dl man­go- tai muu­ta ek­soot­tis­ta me­hua

1/2 dl pe­ru­na­jau­ho­ja

1 rkl so­ke­ria

Va­nil­ja­kiis­se­li:

5 dl mai­toa

1/2 dl pe­ru­na­jau­ho­ja

1/2 dl so­ke­ria

1 rkl va­nil­lii­ni­so­ke­ria

Ko­ris­te­luun:

ana­nas­kir­si­koi­ta

sit­ruu­na­me­lis­san leh­tiä

1. Val­mis­ta en­sin man­go­kiis­se­li. Mit­taa kat­ti­laan mehu, pe­ru­na­jau­hot ja so­ke­ri. Kuu­men­na seos kie­hu­vak­si koko ajan se­koit­ta­en. Kun seos kup­lii, ota kat­ti­la pois lie­del­tä. Jääh­dy­tä.

2. Val­mis­ta seu­raa­vak­si va­nil­ja­kiis­se­li. Mit­taa pak­su­poh­jai­seen kat­ti­laan mai­to, pe­ru­na­jau­hot ja so­ke­ri. Kuu­men­na kie­hu­vak­si koko ajan se­koit­ta­en. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä ja li­sää va­nil­lii­ni­so­ke­ri. Jääh­dy­tä.

3. Kaa­da an­nos­mal­jo­jen poh­jal­le va­nil­ja­kiis­se­liä ja pääl­le man­go­kiis­se­liä. Ko­ris­te­le ana­nas­kir­si­koil­la ja yr­tin ok­sil­la.

 

Koti ja keit­tiö 3/2002