Koti ja keittiö 5/2011 KATRI SCHRÖDER | KUVAT ARTO VUOHELAINEN
16–20 annosta
Kakkupohja:
6 munaa
3 1/2 dl sokeria
1 dl kuumaa vettä
200 g sulatettua voita tai
2 dl juoksevaa margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Mango-jogurttimousse:
7 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
1 prk (1/2 l) valmista mangososetta, esim. Sato
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
500 g turkkilaista jogurttia
Kostutus:
2 dl Sprite-virvoitusjuomaa
Koristeluun:
2 prk (425/251g) mangoviipaleita
3 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
Lisäksi:
tuoreita hedelmiä tai marjoja
1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuuma vesi ja sulatettu voi tai juokseva margariini kevyesti sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi.
2. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka, halkaisija 26 cm. Kaada
taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti, tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä eli se ei tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä ensin hetken vuoassa ritilällä. Kumoa kakku ritilälle
jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata liivatelehdet
kuumaan sitruunamehuun.
4. Sekoita mangosose, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää liivateseos.
5. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahto ja turkkilainen jogurtti mangoseokseen.
6. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala ja
vuoraa vuoan pohja paperilla. Vuoraa myös reunat leivinpaperisuikaleilla. Nosta alin kakkulevy takaisin kakkuvuokaan. Kostuta kakkulevy virvoitusjuomalla. Levitä puolet täytteestä alimmalle levylle, nosta päälle keskimmäinen kakkulevy ja levitä päälle loput täytteestä. Nosta kansilevy varovaisesti pinnalle. Kostuta pinta. Anna kakun maustua seuraavan päivään.
7. Koristelua varten valuta mangoviipaleet ja säästä muutama viipale
koristeeksi. Soseuta loput tasaiseksi sauvasekoittimella.
8. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta kattilassa sitruunamehu, purista liivatteista pois ylimääräinen vesi ja sulata liivatelehdet kuumaan nesteeseen.
9. Sekoita liivateseos mangososeeseen. Levitä seos kakun pinnalle. Nosta päälle koristeeksi muutama hedelmäviipale tai marjoja.
10. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku lastojen avulla varovasti tarjoiluvadille.
Valmistusaika: noin 2 t + maustuminen 1 vrk
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2