Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 9/2012

Mango-habanerokastike

Kokeile mango-habane­ro­kas­ti­ketta lihapatoihin tai mausta sillä grillimarinadit. Voit myös tarjota sellaisenaan grillatun broilerin lisäkkeenä.

1 tuo­re kyp­sä man­go

1 sa­lot­ti­si­pu­li

1 ha­ba­ne­ro-chili

1 rkl olii­vi­öl­jyä

1 li­me­tin mehu

1 rkl di­jo­nin­si­nap­pia

1 rkl ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

1. Leik­kaa kyp­sä man­go pit­kit­täin mo­lem­min puo­lin ki­veä. Kuo­ri ja leik­kaa ki­veen jää­nyt lop­pu he­del­mä­li­ha huo­lel­la ir­ti. Ruu­du­ta he­del­mä­li­hat kuo­res­saan ja kään­nä kuo­ret ku­pe­rak­si. Ir­ro­ta kuu­ti­ot kuo­res­ta pie­nel­lä te­rä­väl­lä veit­sel­lä suo­raan kul­hoon. Pa­loit­te­le lo­put he­del­mä­li­hat.

2. Kuo­ri ja hie­non­na sa­lot­ti­si­pu­li. Läm­mi­tä öl­jy pan­nul­la, li­sää si­pu­li ja ko­ko­nai­nen ha­ba­ne­ro. Kään­te­le het­ken ai­kaa kun­nes si­pu­lit peh­me­ne­vät ja chili an­taa ma­kua ja tu­li­suut­ta.

3. Pois­ta chili ja li­sää jouk­koon man­got. Kään­te­le het­ken ja nos­ta kat­ti­la syr­jään. Li­sää jouk­koon li­me­tin mehu, si­nap­pi ja so­ke­ri. So­seu­ta ai­nek­set sau­va­se­koit­ti­mel­la tai te­ho­se­koit­ti­mes­sa ta­sai­sek­si so­seek­si.