RUOKA MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 3/2014
4 annosta
noin 30 valmista mandu-, gyoza- tai wonton-taikinakuorta
maissitärkkelysjauhoja
Täyte:
100 g kiinteää maustamatonta tofua
1 ½ dl valmista kimchiä (ks. ohje)
100 g mungpavun ituja
1 kevätsipuli
1–2 valkosipulinkynttä
½ rkl seesaminsiemeniä paahdettuna
150 g porsaanjauhelihaa
1 pieni muna
rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa
1 tl seesamiöljyä
Liemi:
1 ½ l vettä
6–8 kuivattua anjovista
100 g siitakesieniä
2–3 kevätsipulia
1–2 valkosipulinkynttä
tilkka kalakastiketta
1. Valuta kimchi ja tofu hyvin, puristele ylimääräinen neste pois. Hienonna kimchi ja leikkaa tofu pieniksi kuutioiksi.
2. Kiehauta mungpavun idut, valuta ja hienonna. Hienonna myös kevätsipuli ja valkosipuli.
3. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään suuressa kulhossa huolellisesti.
4. Ripottele leivinpöydälle maissitärkkelysjauhoja. Asettele taikinakuoret alustalle. Laita kunkin taikinakuoren päälle noin 1 tl täytettä. Käännä taikina puolikuun muotoiseksi ja rypytä reunoilta vedessä kostutetuin sormin, jolloin taikinan reunat tarttuvat tiiviisti kiinni toisiinsa.
5. Laita kattilaan vesi ja anjovikset. Keitä noin 15 minuuttia. Poista anjovikset ja lisää tarvittaessa vettä.
6. Puhdista ja viipaloi siitakesienet. Hienonna kevätsipulit ja valkosipulit. Lisää kasvikset ja tilkka kalakastiketta liemeen. Kiehauta ja lisää liemeen nyyttejä yksi kerrallaan.
7. Riko kananmuna kulhoon ja vispaa sen rakenne rikki. Kaada kevyesti vispattu kananmuna kiehuvaan liemeen. Keitto on valmista, kun kananmuna on hyytynyt ja nyytit kypsiä.
Vinkki! Jos sinulla ei ole kuivattuja anjoviksia, voit lisätä liemeen hieman enemmän kalakastiketta.
Vinkki! Voit valmistaa mandutaikinan myös itse. Sekoita keskenään 7 ½ dl vehnäjauhoja ja 2 ½ dl lämmintä vettä. Työstä taikinaa noin puoli tuntia. Jaa taikina 25–30 osaan ja kauli ohuiksi pyörylöiksi.
Vinkki! Voit myös uppopaistaa nyytit valurautakattilassa ruokaöljyssä kauniin vaaleanruskeiksi ja rapeiksi. Uppopaistettujen nyyttien kera voi tarjota kimchiä ja korealaista dippikastiketta
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2