1 keskikokoinen kuha
merisuolaa
1 sipuli
4 mandariinia
tuore fenkoli tai
fenkolinsiemeniä
nippu tilliä
roseepippuria
1 rkl voita
1. Perkaa ja suomusta kuha. Leikkaa kylkeen poikittaisviillot ja mausta kala suolalla ja fenkolilla sekä roseepippurilla. Täytä vatsaontelo tillillä.
2. Aseta uuninkestävälle vadille poikittain tillinvarsia, lohkottu sipuli ja yksi pesty, kuorineen lohkottu mandariini. Nosta kala näiden päälle vadille. Puserra päälle lopuista mandariineista mehu. Säästä muutama mandariinin viipale koristeeksi. Kostuta leivin- tai voipaperi ja peitä kalavati.
3. Pane kala uuniin ja kypsennä omassa höyryssään 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kurkkaa välillä. Ota vati pois, kun liha on valkoista viiltojen kohdalla.
4. Poista paperi ja pistä viiltoihin voinokareet ja mandariiniviipaleet. Pane vielä hetkeksi uuniin. Tarjoa kala liemineen.
Vinkki: Tässä kuha höyrystyi mandariinimehussa, mutta mandariinin asemasta voi käyttää appelsiinia tai sitruunaa.
Koti ja keittiö 3/2003
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2