RUOKA MARI HARJULA • SISUSTUS TEA HONKASALO • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 12/2013
noin 20 kpl
6 dl piimää
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1½ dl siirappia
1 ½ rkl anista
2 tl jauhettua pomeranssia
2 dl mämmi- ja leipämaltaita
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl vehnäleseitä
4 dl hiivaleipäjauhoja
7–8 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä
Voiteluun:
2 rkl vettä
2 rkl siirappia
Pinnalle:
auringonkukansiemeniä
vehnäjauhoja
1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää mausteet, maltaat, siemenet ja leseet.
2. Alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy.
3. Anna taikinan kohota peitettynä noin puoli tuntia.
4. Jaa taikina kahteen osaan. Leivo paloista kaksi pitkänomaista taikinapötköä. Leikkaa kumpikin taikinapötkö 3–4 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet leivinpaperin päälle pellille leikkuupinta ylöspäin.
5. Anna sämpylöiden kohota noin puoli tuntia.
6. Voitele sämpylät siirappivedellä, ripottele päälle auringonkukansiemeniä ja lopuksi jauhoja.
7. Paista sämpylöitä uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2