Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2010 Mari Har­ju­la Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen

Mallas-siemenleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi, maltaat, siemenet ja hiutaleet...

2 vuo­ka­lei­pää

6 dl vet­tä

50 g hii­vaa

2 tl suo­laa

1 1/2 dl tum­maa sii­rap­pia

2 dl mäm­mi- ja lei­pä­mal­tai­ta

1 dl au­rin­gon­ku­kan­sie­me­niä

1 dl pel­la­van­sie­me­niä

1 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

noin 10–12 dl veh­nä­jau­ho­ja

3/4 dl öl­jyä

Vuo­kien voi­te­luun:

mar­ga­rii­nia tai voi­ta

Pääl­le:

kau­ra­hiu­ta­lei­ta tai

pel­la­van­sie­me­niä

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää suo­la, sii­rap­pi, mal­taat, sie­me­net ja hiu­ta­leet.

2. Li­sää jau­hot vä­hi­tel­len. Alus­ta jau­hot tai­ki­naan hy­vin. Li­sää lop­pu­vai­hees­sa öl­jy. Vai­vaa tai­ki­na kim­moi­sak­si.

3. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si, noin puo­li tun­tia.

4. Jaa tai­ki­na kah­teen osaan ja muo­toi­le tai­ki­na­pa­lois­ta kak­si pit­kä­no­mais­ta lei­pää. Lai­ta lei­vät voi­del­tui­hin lei­pä­vuo­kiin. An­na ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

5. Voi­te­le lei­pien pin­ta ve­del­lä (tai sii­rap­pi­ve­del­lä: 3 rkl vet­tä + 3 rkl sii­rap­pia) ja ri­pot­te­le pääl­le kau­ra­hiu­ta­lei­ta tai pel­la­van­sie­me­niä.

6. Pais­ta uu­nin ala­ta­sol­la 175 as­tees­sa noin 40–50 mi­nuut­tia. Jos lei­pien pin­ta al­kaa tum­mua, pei­tä lei­vät lei­vin­pa­pe­ril­la pais­ton lop­pu­vai­hees­sa.

Vink­ki! Jos ha­lu­at lei­piin kaut­taal­taan ra­pe­an pin­nan, ku­moa lei­vät pais­ton jäl­keen vuo­is­ta ja pais­ta uu­ni­ri­ti­län pääl­lä vie­lä 10–15 mi­nuut­tia.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 30 min + ko­ho­tu­sa­jat noin 1 t + pais­to­ai­ka 40–50 min

Lue Myös

Kurpitsaiset solmusämpylät

Kesäkurpitsa-perunafocaccia

Avokado-vuohen­juus­toc­ros­tinit

Kurpitsaiset solmusämpylät

Kesäkurpitsa-perunafocaccia

Avokado-vuohen­juus­toc­ros­tinit

Seesamigrissinit

Kolmen juuston yrttipiiraat

Siemennäkkileipä

Siemennäkkileipä

Maalaispatongit

Makean mausteiset pretzelit

Siemennäkkileipä

Maalaispatongit

Makean mausteiset pretzelit

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.