kalafileetä (esim. siikaa, ahventa tai kuhaa)
suolaa
Liemi:
3 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl vettä
1 keltasipuli
1 porkkana
pala juuriselleriä
7 valkopippuria
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
Kastike:
1/3 ruukkua vesikrassia
1 kananmuna
1/2 rkl dijon-sinappia
1 rkl viinietikkaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 dl öljyä
2 dl maustamatonta jogurttia
1. Kuullota kuoritut ja lohkotut kasvikset rasvassa.
2. Mausta kasvikset suolalla ja lisää viini, vesi ja loput mausteet.
3. Kiehauta seos ja lisää suolatut kalafileet.
4. Alenna lämpötilaa ja anna kalan hautua noin viiden minuutin ajan, kunnes se on kypsää. Nosta kattila pois liedeltä ja jäähdytä kala liemessään viileässä.
5. Valmista vesikrassikastike. Pane jogurtti valumaan suodatinpaperiin.
6. Pane kulhoon revitty vesikrassi, kananmuna, sinappi, viinietikka, sokeri ja suola. Käytä seos sauvasekoittimella tasaiseksi.
7. Lisää öljy ohuena nauhana koko sauvasekoittimella sekoittaen.
8. Lisää lopuksi valutettu jogurtti. Tarjoa viileää kastiketta makuliemessä jäähtyneen kalan ja ruisleivän kanssa alkupalana tai pikkusuolaisena.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2